FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BORSA NE ZAMAN AÇILACAK, bugün açılır mı? Borsa İstanbul ne zamana kadar kapalı? Açılış öncesi Bakanlığa liste iletildi!

Borsanın ne zaman açılacağı ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye, Kahramanmaraş’taki depremin yaralarını sarmaya çalışırken piyasa açılışın ertelenmesini talep ediyor. Şirketler ‘önce hasar tespiti yapılmalı’ derken, piyasa uzmanları ise Borsa İstanbul için 17 maddelik bir talep iletti. Peki, borsa ne zaman açılacak, bugün açılacak mı? Borsa İstanbul ne zamana kadar kapalı? İşte detaylar...

BORSA NE ZAMAN AÇILACAK, bugün açılır mı? Borsa İstanbul ne zamana kadar kapalı? Açılış öncesi Bakanlığa liste iletildi!

Borsa İstanbul’un ne zaman açılacağı merak konusu oldu. 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 10 ili etkileyen deprem sonrasında 8 Şubat tarihinde borsa gerçekleştirilen iptal edilmiş ve işlemler durdurulmuştu. İşte konuya ilişkin detaylar...

BORSA NE ZAMAN AÇILACAK?

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada işlemlerin 14 Şubat akşamına kadar durdurulduğu açıklandı. Duyuruya göre borsanın 15 Şubat tarihinde açıklaması bekleniyor.
İşte açıklamanın tamamı:
Borsa İstanbul A.Ş. Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 39 uncu maddesinin 1 inci fıkrası uyarınca Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11:00 itibarıyla 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına ve kapatılan pazarlarda sağlıklı fiyat oluşumuna imkan sağlamayan düşük işlem hacmi de dikkate alınarak 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin BİAŞ Yönetmeliğinin "Emirlerin ve İşlemlerin Borsa Tarafından İptali" başlıklı 33 üncü maddesinin 1-c bendi uyarınca iptal edilmesine karar verilmiştir.

borsa-istanbul

Borçlanma Araçları Piyasası'nda 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşmiş olan ve detayları ekte yer alan işlemler Borsa İstanbul A.Ş. Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 33'üncü maddesinde belirtilen esaslar doğrultusunda iptal edilmiştir.

UZMANLAR AÇIKLAMA YAPTI

Uzmanlar ise yatırımcıya yönelik açıklamalar yapılmadan, şirketler etki analizi değerlendirmelerini açıklamadan, likidite ve makine işlemleri konusunda adımlar atılmadan borsanın açılmasının yanlış olduğunu dile getiriyor. 15 Şubat’ta açılışta yine aynı senaryonun devreye girebileceğini söyleyen piyasa uzmanlarının beklentisi Borsa İstanbul’un açılışının 5 iş günü daha ertelenmesi yönünde.

TALEP BAKANLIĞA İLETİLDİ

Eğer yeni bir karar alınmaz ise borsa yarın yeniden faaliyete geçecek. Ancak bölgede hisseleri deprem sonrasında işleme kapatılan halka açık şirketler borsanın, hasar tespitinin tamamlanması ve üretimin yeniden başlamasından sonra açılmasını talep ediyor.

DÜNYA’da yer alan habere göre, Borsa İstanbul'un işlemlere açılmadan önce yapılması gerekenleri duyuran piyasa uzmanları, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada söz konusu taleplerin bakanlığa iletildiğini bildirdi.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler