FİNANS

Dijital dönüşüm yönetilebiliniyor mu?

En çok veri patlaması konusunda endişe duyan yöneticilerin yüzde 70'inden fazlası, bunu yönetecek durumda olmadığına inanıyor.

Dijital dönüşüm yönetilebiliniyor mu?

Yüzde 56, müşterilerle iletişim kurmak için sosyal medyanın en önemli önceliklerden biri olduğunu belirtirken, müşterilerle doğru etkileşimler kurmak için çok sayıda kanalı bütünleştirmeleri gerektiğinin farkındalar. Yöneticilerin yüzde 79’u, karmaşıklığın artmasını beklerken, sadece yüzde 48’i bu karmaşıklığı yönetmeye hazır.

IBM’in Şubat-Haziran 2011 arasında, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 64 ülkeden ve 19 sektörden 1.734 Üst Düzey Pazarlama Direktörüyle (CMO) görüşerek gerçekleştirdiği “IBM Küresel Pazarlama Direktörleri 2011” Araştırması’nın sonuçları Kasım’ın ilk haftasında yayınlandı. Araştırmaya göre, dünyanın önde gelen CMO’ların büyük kısmı müşterileriyle ilişki kurma şekillerinde kritik ve kalıcı bir değişim gerektiğinin farkındalar fakat pazarlama organizasyonlarının bu değişime ne kadar hazır olduğundan emin değiller. Öte yandan, akıllı aygıtların, sosyal medyanın ve yüksek hacimli verilerin hızla yaygınlaşması ve yeni müşteri kitlesinin belirmesi, teknolojiyi, pazarlama birimlerinin değişimi yönetmelerindeki en kritik başarı faktörü haline getiriyor.

Araştırmada görüş bildiren CMO’ların çoğu birincil önceliklerini müşteriye yakınlık olarak tanımlıyor ve pazarlama sektörünü değerlendirmek için yapılan ölçümlerin bir değişimden geçtiğini ifade ediyorlar. Buna rağmen Pazarlama direktörlerinin ciddi bir kısmı 20. yüzyıldaki pazarlama ve iletişim yaklaşımları konusunda kendilerini yetersiz görüyorlar. Yöneticilerin yüzde 80’inden fazlası halen ilk tercihlerinin pazar araştırmaları ve rakiplerle karşılaştırmalı değerlendirmeler yapmak gibi geleneksel bilgi kaynakları olduğunu ve yüzde 68’i de stratejik kararlar almak için satış kampanyası analizlerine güvendiklerini belirtiyor.

2015 yılına kadar gerçekleştirilecek pazarlama harcamalarının yatırım geri dönüşünün, başarıları açısından en önemli gösterge olacağını düşünen yüzde 63'lük oran içerisinde sadece yüzde 44’ü pazarlamanın yatırım getirisinden sorumlu tutulmaya tam olarak hazır olduğunu hissediyor. En başarılı şirketler arasında bile, Pazarlama direktörlerinin yüzde 50’sinin kesin rakamlar sağlamaya hazır olmadığını düşünmesi araştırmanın bir diğer dikkat çeken bulgusu olarak gösterilebilir.

[

****](http://itadvisor.com.tr/turkiyeyüzde e2yüzde 80yüzde 99nin-ilk-3d-kanali-yayinda/)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler