FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT düzenlemesinde '10 gün' detayı! Süre sınırına uymayan yararlanamayacak

Milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasa teklifi Meclis'e sunuldu. Söz konusu taslakla birlikte emekli olup aynı iş yerinde çalışmak isteyenlere başvuru günü sınırlaması getirildi. AK Partili Akbaşoğlu'nun detaylarını açıkladığı düzenlemeye göre EYT ile emekli olup aynı işyerinde çalışacaklar için destek prim indirimi bir seferlik uygulanacak. İşte detaylar...

EYT düzenlemesinde '10 gün' detayı! Süre sınırına uymayan yararlanamayacak

EYT düzenlemesi Meclis'e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin detayları canlı yayında açıkladı. Hazırlanan taslak metindeki maddelerden emekli olup da aynı iş yerinde çalışmak isteyenlerle, emekli olup başka işte çalışmak isteyenlere yönelik olan detay dikkat çekti.

10 GÜNLÜK SÜRE SINIRI KONULDU

Hazırlanan metinde, EYT ile emekli olanların 10 gün içinde aynı iş yerinde çalışmaya başlamaları halinde yüzde 5 oranında sosyal güvenlik destek primi indiriminden yararlanması maddesi yer aldı. Ancak 10 günlük süre zarfını aşarak aynı iş yerinde çalışmaya devam edenlere bir indirim söz konusu olmayacak.

NTV'de yer alan habere göre; bunun yanında emekli olup aynı iş yerinde çalışmaya başlayanlar başka iş yerine geçerse bu indirim hakkından yararlanamayacak.

Söz konusu düzenleme ile yıllardır aynı iş yerinde çalışan deneyimli çalışanlardan, işverenin daha fazla yararlanabilmesi amaçlanıyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler