FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Godiva’nın büyümek için Türk’e ihtiyaç vardı

Yıldız Holding tarafından 4 yıl önce satın alındıktan sonra yaşadıkları büyümeyi değerlendiren Godiva CEO'su Jim Goldman, "Büyümek için bir Türk'e ihtiyacımız vardı.

Godiva’nın büyümek için Türk’e ihtiyaç vardı

Yıldız Holding’le birlikte 4 yılda yüzde30 büyüyerek başarıya ulaştık" dedi.

Godiva’nın Yıldız Holding tarafından alındıktan sonra yaşadığı değişimi anlatan Goldman, dört yıllık süreçte elde edilen başarıların temelinde; iş yapılandırma sürecinde önemli derecede artırdıkları inovasyonun yattığını ifade etti. Ekonomik krize, resesyona ve Japonya’daki tsunamiye rağmen Godiva’nın yüzde 30 oranında bir büyüme sağladığını vurgulayan Goldman, "İş yapılandırma sürecinde inovasyonu önemli derecede artırdık. Çok güçlü ve yeni pazarlama programları ile ilerledik. Toptan satışımız genişledi ve tecrübe kazandık. Çin gibi yeni coğrafyalara yeni müşterilerle açıldık" diye konuştu.
Goldman, Godiva’nın Yıldız Holding ile birleşmesinden önceki cirosunun 500 milyon doların altında olduğunu, yapılan çalışmalar nedeniyle sabit bir seyir izleyen ilk iki yılın ardından üçüncü sene 560 milyon dolar, 2011’de de 650 milyon dolarlık ciroya ulaştıklarını belirtti.

Brüksel’de 1926 yılında kurulduktan sonra uluslararası üne kavuşan ve birçok ülkede şubesi açılan Godiva’nın, 1966 yılında ünlü çorba üreticisi Campbell Soup tarafından alındıktan sonra ABD’ye geldiğini hatırlatan Jim Goldman, şirketin 2008 yılının Mart ayında Yıldız Holding’in bünyesine girmesiyle başarıya ulaştığını söyledi. Godiva CEO’su Goldman sözlerini şöyle sürdürdü:
"İşteki yapılanmanın yanı sıra, organizasyon ve kültür açısından da köklü değişiklikler gerçekleştirdik. Yıldız Holding ile tek başına ayakta duran bir şirket olduk ve geleceğe bu şekilde bakıyoruz. İşimizi geliştirmek açısından tüm dünyadan yetenekleri bünyemizde topladık. Gerçekten çok güçlü motivasyona sahip bir ekiple çalışıyoruz. Çapraz kültürlerin bir arada çalıştığı bu şirkette sadece çalışanların değil, aynı zamanda şirket sahiplerinin de katılımıyla bir ekip oluşturduk.”
Godiva’nın Yıldız Holding tarafından alınmasına ilişkin Harward Businnes Review’de (HBR), "Bu tür birleşmeler genelde çok iyi yürümez ama bu gerçekten çok iyi işliyor" şeklinde bir yorum yapıldığına dikkati çeken Goldman, bunun iki şirket arasındaki güven ve saygıya dayalı ilişkiden kaynaklandığını söyledi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler