FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gram altın grafiği: 2. Kar realizasyonuna rağmen yükseliyor

Son bir hafta boyunca birkaç Fed üyesinin açıklamalarının ardından dikkatler şimdi Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün New York Ekonomik Kulübü'ne yapacağı konuşmaya çevrilecek.

Gram altın grafiği: 2. Kar realizasyonuna rağmen yükseliyor

Son birkaç seansta Amerikan hükümeti tahvilleri kuzeye doğru koşarken, Fed fon hedef faiz oranı üzerindeki etkisi hakkındaki yorumlar, volatiliteyi artırabilir.

Diğer yandan, ham petrol dün gece 2 haftanın zirvesine ulaşmasının ardından bugün hafifledi. ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela'nın petrol, gaz, altın ve tahvillerine yönelik yaptırımları askıya alacaklarını duyurdu.

Spot altın da Orta Doğu'daki diplomatik çabaların etrafında dönen belirsizlik nedeniyle 1.962 Amerikan Doları'nın üzerine çıktı ve güvenli liman akışlarına destek oldu.

Avustralya Doları, işsizlik oranının %3.7'den %3.6'ya düştüğü karma bir istihdam raporunun ardından düştü. Kazançlar kısmi süreli işlerde gerçekleşirken, tam zamanlı işlerin düşmesi katılım oranının düşmesiyle ilişkilendirildi.

https://www.tradingview.com/x/jEyOsSAx/
Grafik TradingView’den

Gram altın grafik 1773 TL seviyesinden yüzde 1.17 ‘lik yükselişle devam ediyor. 1782 direnci ve 1821 üst direnci önem taşımaktadır.

Süpertrend 6 Ekim’deki Al sinyaline devam etmektedir. 1740 ‘ta ve 1770 ‘te kar realizasyonu yapıldı.

1610 TL’den itibaren alış sinyalleri güçlü şekilde devam etmektedir.

TradingView, gelişmiş grafik araçları ve kapsamlı bir teknik gösterge yelpazesi sunarak XAUUSD grafiklerine yönelik benzersiz bir analiz deneyimi sunar. Bu araçlar, finansal analistlerin ve yatırımcıların piyasayı detaylı bir şekilde incelemelerine ve potansiyel işlem fırsatlarını daha iyi değerlendirmelerine olanak tanır.

TradingView'ın Ekonomik Takvimi, önemli ekonomik gelişmeleri ve piyasa katalizörlerini takip etmek isteyenler için mükemmel bir araçtır. Bu takvim sayesinde yatırımcılar, gelecekteki piyasa hareketlerini daha iyi tahmin edebilir ve ticaret stratejilerini bu bilgilere göre oluşturabilirler. TradingView'ın bu özelliği, yatırımcılara önemli ekonomik olaylarla uyumlu bir şekilde işlem yapma fırsatı sunar.

Son olarak, APAC (Asya - Pasifik) hisse senetleri Wall Street'in öncülüğünü izleyerek büyük endekslerin çoğunda %1.5'in üzerinde düşüş yaşadı. Vadeli işlemler, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki genel olarak hisse senedi piyasaları için zor bir günü işaret ediyor. BIST halen dolar bazında rekor yükselişi bekliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler