FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnternetiniz elektrik hattından gelsin

Kablosuz iletişimde sıkıntı çekenlerin, geniş ve dubleks evlerine ağ donanımı kurmak isteyenlerin ve radyasyona maruz kalmak istemeyenlerin tercihi 'powerline' teknolojisi Türkiye'de de ilgi görüyor.

İnternetiniz elektrik hattından gelsin

Türkiye’nin önemli bilişim ürünleri markası NetMASTER da ürün gamına ileri teknoloji HomePlug Powerline cihazlarını ekledi.

Powerline İletişimi (PLC) konut ve iş yerlerinde elektrik dağıtımı için kullanılan kablolar üzerinden veri transferi yapılmasını sağlayan bir teknoloji. Diğer bir deyişle, evin var olan elektrik hattına hiçbir müdahale yapılmadan, yalnızca powerline adaptörlerini fişe takarak yerel ağı kurmak ve internete bağlanmak mümkün. Ev otomasyonu, oyunlar, HDTV ağı ve kameralar bu sistemin diğer kullanım alanlarından sadece bir kaçı…

Türkiye’nin önde gelen bilişim ürünleri markalarından NetMASTER da ürün gamına HomePlug kategorisini dahil etti. 500 Mbps fiziksel katman hızına sahip Powerline Ethernet Bridge ve 150 Mbps kablosuz iletişim sağlayan Powerline Wireless Extender’ı ikili pakette satışa sunan marka aynı ağ üzerinde çalışabilen anne-baba ve küçük işyeri sahiplerinin büyük dikkatini çeken plugCAM ürününün de satışına başladı.

NetMASTER Genel Müdürü Kemal Uraz, ağ donanımında yeni trendin powerline olduğunu belirtiyor: “Son on yıldır kablosuz teknolojinin giderek yaygınlaşması sonucunda dünya genelinde bir yayın kirliliği söz konusu oldu. Modem ve router’ınızla aynı kanaldan kablosuz yayın yapan çok sayıda cihazların varlığından kaynaklanan enterferans kablosuz cihazlarınızdan verim almanıza engel oluyor. Bağlantı ve hız sorunları ortaya çıkıyor. Geldiğimiz noktada network teknolojisi powerline sistemi ile bütün bu sorunların üstesinden gelebiliyor.”

Kablosuz teknolojinin handikapları, kablolamanın maliyeti ve meşakkati göz önünde bulundurulduğunda powerline gerçekten dikkate değer bir alternatif olarak ön çıkıyor. Powerline ürünlerinin tercih edilmesinin bir diğer nedeni de kullanıcı dostu bir ürün olması…

Sistemin kurulumu sadece iki dakika sürüyor. Powerline Ethernet Bridge cihazını fişe takıp Ethernet kablosuyla modeminize bağladığınızda elektrik hattınız bir anda internet ağına dönüşüyor. Bundan sonra tek yapmanız gereken internete bağlanacağınız odada Powerline Wireless Extender cihazını fişe takmak. Cihazlar birbirini otomatik olarak tanıyor ve kullanıcılar en ücra odalarda, hatta dubleks evlerinin diğer katında özgürce kablosuz internet kullanabiliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler