FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Bankası yönetiminde deprem!

Özince’nin görevinden ayrılmasından sonra bu koltuk için adı geçen iki isimden biri Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray idi. Ancak Demiray’ın bankayla yollarının ayrılması gündemde.

İş Bankası yönetiminde deprem!

Yeni yönetim, Demiray ile anlaşamayınca emekliliğini istedi, kabul etmeyince iş akdinin feshi konuşuldu.

İş Bankası’nın 13 yıllık Genel Müdürü Ersin Özince’nin bu görevinden ayrılma kararını açıklamasından sonra bankada genel müdür yardımcısı koltuklarında da değişiklik olacağı öğrenildi. Özince’nin yerine geleceği konuşulan ancak görevinde değişiklik olmayan Hazine ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray’ın bankayla ilişiğinin kesilmesinin gündemde olduğu bilgisi kulislere yansıdı. Aykut Demiray, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) ve İş Bankası Genel Müdürü görevlerinden ayrılma kararı alan Özince’nin koltuğu için bankada Adnan Bali ile birlikte öne çıkan kişi olmuştu.

Ancak 31 Mart’ta yapılan Genel Kurul Toplantısı’ndan sonra Adnan Bali İş Bankası Genel Müdürü olarak atandı. Henüz yeni Genel Müdür Bali’nin Ersin Özince’den görevi devralma süreci devam ederken, banka üst yönetiminde çok sıcak gelişmeler yaşandı.

Milliyet’e bilgi veren kaynaklar, banka yönetiminin geçtiğimiz günlerde Demiray’a yaklaşık 13 yıldır sürdürdüğü görevinden emekli olması yönünde bir öneri getirdiğini ifade ettiler. Aynı kaynaklar, emekliliğine üç yıl olan Demiray’ın bu teklife sıcak bakmadığını söylediler. Konunun bugün yapılacak banka Yönetim Kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor. Banka yönetiminin Aykut Demiray ile birlikte İş Bankası’nın dört genel müdür yardımcısının daha emekliliğini istediği belirtiliyor.

Koltuğa genç Bali getirildi
Türk bankacılık sektöründe sendikanın örgütlü olduğu bir banka olarak ayrı bir konuma sahip olan İş Bankası’nda çalışan sendikasının yönetimde etkin olduğu biliniyor. Adnan Bali ve Aykut Demiray’ın bankanın genel müdürlük koltuğu için isimleri gündeme geldiği dönemlerde sendikada yoğun destek çalışmaları yürütülmüştü. Banka ile yolları ayrılması beklenen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray 57, bankanın yeni Genel Müdürü Adnan Bali ise 49 yaşında.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, genel müdürlük görevinden ayrılacağını açıkladığı basın toplantısında yeni genel müdürün kim olacağı sorusunu şöyle yanıtlamıştı: “Benden sonra kim gelecek? Biz şube müdürünü yönetim kurulu üyesi yapabilen bankayız. İçimizden şu anda 50 tane genel müdür adayı çıkarabiliriz. ‘2 kişi, 3 kişi, şu olur, bu olmaz, o yaşlı, bu genç...’ Yaş konusunda şöyle bir hikâye anlatayım: Ben Genel Müdür olduğumda Cemal Kutay beni aradı. ‘Atatürk’ün ruhu şad oldu’ dedi. ‘Neden efendim?’ dedim. ‘Siz genç yaşta genel müdür oldunuz. Atatürk, Celal Bey ayrıldıktan sonra İş Bankası’nın başına kimseyi beğenmedi. Genç olacak, diye tutturmuş’ dedi.”

7 yıldır bankanın genel müdür vekiliydi
1954 Balıkesir doğumlu olan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. İş Bankası’ndaki kariyerine 1979 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda başlayan Demiray, bankanın farklı birim ve şubelerinde görevlerde bulundu.

1988’de İş Bankası Şişli Şubesi Müdür Yardımcısı, 1990 yılında Menkul Kıymetler Müdürlüğü ve 1991 yılında Fon Yönetimi Müdürlüğü’nde Grup Müdürü olan Aykut Demiray, daha sonra bankada Fon Yönetimi Müdürü, Levent Şubesi Müdürü ve Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü görevlerinde bulundu. Demiray, 1998 tarihinden bugüne değin de İş Bankası Hazine ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Aykut Demiray, 7 yıldır bankada genel müdür vekilliği görevini de yürütüyor. (Milliyet)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler