FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karta yüklenme, kredi kullan

Kredi kartında bankaların uygulayacağı en yüksek faiz oranını yüzde 2.34’ten 2.2’ye indiren Merkez, kart sahiplerine daha düşük faizli tüketici kredisi yoluyla borçlanmaları konusunda çağrıda bulundu

Karta yüklenme, kredi kullan

2013’le birlikte ekonomide başlayan canlanma borçlanma cephesinde yeni adımların atılmasına yol açıyor.
Merkez Bankası kredi kartında uygulanan azami (bankaların uygulayacağı en yüksek seviye) faiz oranlarını aşağı çekerken, tüketiciye “kartla borçlanma, bireysel krediyi tercih et” uyarısını yaptı.
Merkez, bankaların diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediklerinin altını çizerek, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kart yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamalarının menfaatlerine olacağını açıkladı.

Gecikme faizi de düştü
Türk Lirası (TL) cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının yüzde 2.34’ten 2.22’ye düşürürken, aylık azami gecikme faizi oranını ise yüzde 2.84’ten 2.72’ye çekti.
Merkez Bankası, dolar ve euro cinsinden azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını belirtti. Dolarda bu oran yüzde 1.70, euro’da ise yüzde 1.64 olarak uygulanıyor.
Gecikme faizi tarafında dolar için yüzde 2.20, euro için ise yüzde 2.14 rakamları belirlendi.

Express


En Çok Aranan Haberler