FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KESK eylemi genel greve dönüşmeyecek

DİSK ile KESK, bugün ortak iş bırakma eylemine gidecek. Devlet Memurları Yasası’nın protestosunun yanı sıra Gezi Parkı protestolarına destek vermek için 250 bin çalışanın iş bırakması planlanıyor.

KESK eylemi genel greve dönüşmeyecek

KESK Başkanı Lami Özgen, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, KESK ve DİSK’e yönelik yaptığı “iç barışı bozmayacak noktada olacaklarını ümit ediyorum” açıklaması için, “Gidişat kaygı veriyor” dedi. Özgen, şu anda bir genel grevin mümkün olmadığını belirtti. “Türkiye halkının iradesini destekliyoruz” açıklaması yapan DİSK ise eylemlere tam destek verdi.

Bugünkü eylemde KESK ile DİSK’e TBB ve TMMOB da destek verecek. 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda değişiklik öngören Torba Yasa Tasarısı’nı protesto etmek için planlanan eylem, gezi parkı protestolarına destek vermek için dün başladı. Asıl iş bırakma eylemlerinin ise bugün yapılması planlanıyor. KESK üyesi öğretmenler, doktorlar, hemşireler, büro çalışanlarından oluşan 250 bin memurun işyerlerine siyah kıyafetle gidip, siyah kurdele bırakması ve greve başlaması bekleniyor.

Anormal tutumlar var

Özgen, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “DİSK’ten, meslek örgütlerinden eyleme destek var. Asıl iş bırakma yarın (bugün) olacak. Tartışmaya didişmeye mahal olmayan bir eylem olacak” dedi. Özgen, Arınç’ın Türkiye genelindeki gösteriler konusunda yaptığı, “KESK ve DİSK gibi fevkalade güçlü sendikalarımızın, bu olaylar karşısındaki tutumlarının Türkiye’nin iç barışını, toplumsal barışı bozmayacak noktada olacağını ben şahsen ümit ediyorum” uyarısı için de, “Kontrolsüz eylemliliklerin gidişatı kaygılar yaratıyor. Kararlaştırılan saatte bitireceğiz. KESK’in kararı dışında olanlar gelmesinler. Kimi illerde nereden başlayan nereye gittiği belli olmayan anormal tutumlar var” diye konuştu. Özgen, genel grev beklentileri için de, “Şu andaki kaotik tutum buna pek denk düşmüyor” diye konuştu.

DİSK’ten tam destek

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise Arınç’ın sözleri için, “Eyleme destek veriyoruz. Başbakan’ın ağzından her çıkanın kanun olmaması için oradalar. Türkiye halkının iradesini destekliyoruz. Bunu büyüten bir noktadayız. Şişli’den Taksim’e yürüyeceğiz.

Gerekirse sözcülüklerini yapacağız. Geri çekilme değil halkın talepleri yerine getirildiği zaman süreç noktalanmış olacak. Talepler bu kadar açıkken DİSK ve KESK’e sağduyu çağrısı yapmasının anlamı yok. Kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonucu bu tablo ortaya çıktı” diye konuştu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler