FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar bizi anlamaya başladı!

İşte Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin kongre sunumu...

Piyasalar bizi anlamaya başladı!

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin bugün 17:00'DE Kongre'de başlayacak konuşmasından bazı bölümler sızdırıldı. İşte Bernanke'nin kongre sunumu;
*İstihdam piyasası giderek iyileşiyor.
*Fed varlık alımlarının hızının bu yıl sonuna doğuru yavaşlamasını, 2014 ortasında sona ermesini bekliyor
*Varlık alımlarının hızı, eğer şartlar beklenenden daha hızlı iyileşir ise daha çabuk azaltılabilir.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin sunum metnini açıklamasının ardından piyasalarda bir rahatlama görüldü. Uzmanlara göre piyasalar için Bernanke'nin soru-cevap kısmında yapacağı açıklamalar çok daha önemli olacaktı. Bernanke, 19 Haziran'daki açıklamalarının ardından yaşanan sert satışları kastederek "Piyasalar artık mesajlarımızı anlamaya başladı" dedi.

İşte Bernanke'nin soru - cevap kısmında yaptığı açıklamalar:
* Artan ev satışları isithdama katkıda bulundu. Mortgage'lardaki azalma da göze çarptı. Konut sektöründeki faaliyetler toparlanacak gibi görünüyor.
* Bu artışlara rağmen işsizlik hala normal seviyelerinin üzerinde. Kişisel tüketim harcamaları yüzde 7 artış yaşadı. Enflasyon beklentisi istikrarlı ama komite şunun farkında: Enflasyon risk yaratıyor.
* Ekonominin karşısında duran riskler sonbahardan bu yana azalma yaşadı. İş dünyasında da güçlenme yaşanıyor. Diğer parasal politika meseleleri de toparlanmayı etkileyemeyecek.
*Toparlanma orta hızda devam edecek ama ekonomi hala kırılgın görünüyor. İşsizlik hala yüksek.
* Varlık alımlarını öncelikli olarak ekonomiye ivme kazandırmak için yapıyoruz. Bu hedefe karşı gelişme kaydettik. Enflasyon kontrol altında.
* Şeffalık adına komite, katılımcılara daha fazla detay açıklanmasına karar verdi.
* Enflasyonu düşürmek adına da varlık alımları azalabilir. Eylül'de başladığımız program işe yarayacak. Böyle giderse varlık alımlarının hızı azabilir.
* Varlık alımının hızı azalsa da tahvil alımları devam edecek
* Gerekmesi halinde varlık alımlarının hızı aynı şekilde devam ettirilebilir.

SORU-CEVAP
Fed'den tetikleyici açıklamaların geldiği söyleniyor. Kimileri açıklamalarınızla piyasalara doping verildiğini düşünüyor. Bir öngörü de piyasalara eksi etki vereceği yönündeydi. Buna ne diyorsunuz?
Bu meselelere değinmemek ya da komite beklentisinden uzağa taşımak gibi bir niyetimiz yok. Elimizde geldiği şekilde iyi iletişim kurmaya çalışıyoruz. Piyasalar da mesajımızı almaya başladı...

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler