FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Petrol 140 dolara koşuyor"

Uzmanlar petrol fiyatlarının 140 dolar seviyesine çıkacağını öngörüyor.

"Petrol 140 dolara koşuyor"

Geçtiğimiz hafta, Batı Teksas tipi petrol fiyatları dört ayın en yükseğine çıkarak varil başına 103 dolar seviyesine geldi. Moneynews.com yazarları rallinin devam etmesini bekliyorlar.

Özellikle Amerika'daki kötü hava ve Venezuella gibi ülkelerin petrol ihracatında yaşandıkları çalkantı fiyatların yukarı çıkmasına yardımcı oluyor. Nisan ayı vadeli ham petrol fiyatları Nymex'de Salı sabahı 101.70 dolar seviyesine geldi.

Newsmax editörü Sean Hyman CNBC'ye verdiği röportajında ''Petrol birkaç yıldır yanlamasına konsolide oluyor ve ben global talebin artacağına inanıyorum. Bununla birlikte fiyatlarda ateşlenecek'' şeklinde konuştu.

Hyman ''Sonuç olarak petrolün bir çok insanın kafasını bulandırandan çok daha çabuk bir şekilde 140 dolar seviyesine gelmesini bekliyoruz'' dedi. Bu rakam Salı sabahı olan seviyenin yüzde 38 üzerinde gerçekleşiyor.

Hyman önümüzdeki 30-90 gün aralığında petrolün 110-113 dolar seviyelerinden işlem görmesini bekliyor.

Global talebin artmasına ek olarak, iyimser gidişatın ve Libya'nın petrol üretiminin yüzde 50 oranında düşmesinin ham petrol fiyatlarını yukarıya çekeceğini belirten Hyman Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IAE) daha fazla petrol talebinin gelmesini beklediğinin de altını çizdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler