FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabancı’dan dev hamle

Sabancı holding portföyündeki Carrefoursa hisselerine ek olarak, yüzde 12 hissenin 141 milyon TL'ye Carrefour'dan alınması için anlaşma imzaladı.

Sabancı’dan dev hamle

Hisse devri sonrası Sabancı Holding'in Carrefoursa'daki payı yüzde 50.79 yükselirken, Careefour'un payı 46.19 olacak

Geçtiğimiz günlerde Sabancı Holding ile İspanyol Dia’nın ortak olduğu indirim market zinciri Diasa’nın tamamını Yıldız Holding’in alması konusunda anlaşma sağlarken, Sabancı Holding, Carrefour’dan CarrefourSA hisselerinin yüzde 12’sini, 141 milyon TL bedelle satın alarak, şirketin yönetimini üstlendi.

Sabancı Holding ve Carrefour, 17 yıldır devam eden CarrefourSA ortalıklarını yeniden yapılandırma kararı aldı. Sabancı Holding, Carrefour’dan CarrefourSA hisselerinin yüzde 12’sini, 141 milyon TL bedelle satın alarak, şirketin yönetimini üstlenecek. Bu işlem sonucunda, Carrefour’un payı yüzde 46.2 olacak. Hisse oranı yüzde 50.8’e ulaşan Sabancı Holding ise, sahip olduğu pazar bilgisi ve tecrübesi ile şirketin gelecek dönemdeki büyümesine liderlik edecek.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Perakende sektöründe büyümek istiyoruz. Bugün yaptığımız anlaşmayla Sabancı Holding olarak bu konuda çok önemli bir adım atıyoruz.

Sabancı Holding Carrefoursa’da çoğunluk hisseye ve yönetim kontrolüne sahip olacak. Carrefoursa gıda perakendeciliği sektöründe ülkemizde çok önemli bir şirket. Bu gelişme Carrefoursa için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Amacımız önümüzdeki dönemde hem ülkemiz şartlarını hem de tüketiciyi iyi anlayan bir yönetimle, Carrefoursa’nın da diğer Sabancı şirketleri gibi çok başarılı olmasını sağlamak” dedi. Hisse devri, ilgili mercilerden alınacak izinler sonrasında gerçekleşecektir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler