FİNANS

Son 10 yılın en pahalı finali!

UEFA Avrupa Ligi’nde final oynayacak Chelsea ve Benfica’nın tahmini kadro değerlerinin toplamı 580 milyon Euro’yu buluyor.

Son 10 yılın en pahalı finali!

Bu rakam, bu yılki final karşılaşmasını Avrupa Ligi’nin son 10 yıldaki en pahalı finali yapıyor. Daha önceki en pahalı final karşılaşması ise geçtiğimiz yıl oynanan 401 milyon Euro’luk Atletico Madrid - Athletic Bilbao karşılaşmasıydı.

BENFİCA CHELSEA'Yİ MAĞLUP EDERSE...

Dünyanın en büyük dijital spor medyası şirketi Perform bünyesinde faaliyet gösteren Mackolik.com, Sahadan.com ve Goal.com işbirliği ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, bu yılki UEFA Avrupa Ligi finali, tahmini kadro değerleri açısından son 10 yılın en pahalı final karşılaşması olma özelliğini taşıyor. 252 milyon Euro’luk Atletico Madrid ile 149 milyon Euro’luk Athletic Bilbao’yu karşı karşıya getiren geçtiğimiz yılın finalinde iki takımın toplam kadro değeri 401 milyon Euro olurken, bu yılki final kadrolarının toplam değeri 580 milyon Euro’yu buluyor.
Tahmini kadro değeri 188 milyon Euro olan Benfica, değeri 392 milyon Euro’yu aşan Chelsea’yi mağlup ederse, son 10 yılda, tahmini toplam kadro değeri rakibinden daha düşük olduğu halde şampiyon olan üçüncü takım olacak.
İstatistikler ‘pahalı takım kazanır’ diyor

252 MİLYON EURO'LUK ATLETİCO MADRİD
Mackolik.com, Sahadan.com ve Goal.com’un ortak araştırmasına göre, son 10 yıl içinde UEFA Avrupa Ligi’nde kadrosundaki futbolcuların tahmini bonservis değerleri toplamı rakibinden daha az olan takımlar sadece iki kez şampiyon olabildi. 2009 yılındaki finalde, kadro değeri 115 milyon Euro olan Shakhtar Donetsk 123 milyon Euro’luk Werder Bremen’i mağlup etmişti. 2005 yılında ise 35 milyon Euro’luk CSKA Moskova 61 milyon Euro’luk Sporting Lisbon’u yenerek kupanın galibi olmuştu.

Bu rakam ile finali kazanan en düşük bütçeli takım olma özelliğini taşıyan 2004-2005 sezonu CSKA Moskova'sı, aynı zamanda finalde oynamayı başaran en düşük bütçeli takım konumunda bulunuyor. CSKA'dan sonra en düşük bütçeli UEFA galibi ise yine bir Rus takımı olan Zenit. 2007-2008 sezonunda tahmini kadro değeri 83 milyon Euro olan Zenit, zorlu turnuvayı şampiyonlukla tamamlamıştı.

Son on yılda finali kazanan en pahalı takım, geçtiğimiz yılın şampiyonu 252 milyon Euro’luk Atletico Madrid oldu. Onu 2009-2010 sezonunun 249 milyon Euro’luk Atletico Madrid'i izlerken, 2010-2011 sezonunun Porto'su 208 milyon Euro ile üçüncü sırada yer aldı. Bu yılki finalin galibi 392 milyon Euro’luk Chelsea olursa, son 10 yıl içinde UEFA Avrupa Ligi’ni şampiyon tamamlayan en pahalı takım unvanının da sahibi olacak.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler