FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son Dakika: Gram altın bin liraya yaklaştı

Son dakika haberine göre, Gram altın, küresel altın fiyatlarının 1.800 dolara çıkması ve dolar/TL'nin 17 lirayı aşmasıyla birlikte 900 TL'nin üzerine çıktı. Hafta başından bu yana 110 TL'den fazla yükseliş kaydeden gram altın, 998 TL civarında bulunuyor.

Son Dakika Haberi: Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirmesinin ardından dolar/TL’deki yukarı yönlü hareket devam etti. TCMB politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 14 seviyesine çekti. Türk lirasındaki değer kaybı ve küresel piyasada ons altının değerinin artması, Kapalıçarşı altın fiyatlarında da yeni rekorlar görülmesine neden oldu.

Gram altın dolar/TL kurundaki hareketliliği izleyerek rekor tazeledi ve 998 lirayı görerek rekor kırdı.

GRAM ALTIN

Gram altın, geçen haftaya 785 TL civarında başladıktan sonra salı günü 773 TL’ye kadar gerilemişti. Çarşamba gününden itibaren dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki seyirle kademeli olarak yükselen gram altın, haftaya 796 TL civarında başladıktan sonra dolar/TL'deki yükselişle 900 TL'yi geçerek 998 TL’ye kadar ulaştı.

Screenshot_5

ONS ALTIN

Ons altın, haftanın ilk iki günü dar bir bantta işlem gördükten sonra Fed toplantısı öncesinde 1.760 dolara civarına gerilemişti. Ons altın, Fed toplantısının yarattığı belirsizliğin kalkmasıyla son kayıplarını silerek haftayı 1.802 dolar civarında kapatmaya hazırlanıyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI TAKİBİ


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler