FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | SGK çalışanlarına 3 ay fazla mesai ücreti! EYT işlemlerinin hızlandırılması için...

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarına ilave fazla mesai ücreti verileceğini yaptığı bir paylaşımla bildirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan da açıklama geldi.

SON DAKİKA | SGK çalışanlarına 3 ay fazla mesai ücreti! EYT işlemlerinin hızlandırılması için...

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme kapsamındaki vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti verilecek.

YÜZDE 88 ARTIŞ

Verilecek fazla mesai ile saatlik 27 lira alan SGK çalışanlarının ücreti yüzde 88 artışla 51 liraya çıkarılacak.

thumbs_b_c_38d973285ce8ddeb67b219bdfd0b9555

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Bakan Bilgin, sosyal medya hesabından, "Türkiye Cumhuriyeti, sosyal devlet anlayışıyla emeği korumaya devam ediyor. EYT işlemlerinin hızlandırılması için yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarımıza ilave fazla mesai ücreti verilecektir. Hayırlı olsun." paylaşımda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

EYT işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarının mesailerine yönelik düzenleme yapılacağını söyleyen Elitaş, "EYT'li vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti verilecek." dedi.

Elitaş, düzenlemenin, en düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesini de içeren İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında önergeyle ekleneceğini bildirdi. (İHA/AA)

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler