FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksit tuzağına dikkat!

Bankalar kazanç yollarını artırdı. Müşterilerine mesaj göndererek ödeme ertelemeyi ya da taksit sayısını artırmayı teklif eden bankalar, bunun için ekstra ücret alıyor...

Taksit tuzağına dikkat!

Bankaların ilk çeyrekte kârlılığını yüzde 16.3 artırmasının ardında 'müşteri tuzakları' çıktı. Aldıkları ücretlere her geçen gün yenisini ekleyen bankalar, habersiz olarak kredili mevduat hesabı açmaları ya da sigorta yapmaları engellenince, kredi kartıyla yapılan alışverişlere yöneldi. Müşterilerine mesaj gönderen bankalar, ödemeyi ertelemeyi ya da taksit sayısını artırmayı teklif ediyor. Bunun için ekstra ücret alıyor.

6 AY EKSTRA ÖDEME
Bankaların son oyunu, kartla yapılan 740 liralık alışverişin taksitlendirilmesi teklifiyle ortaya çıktı. Bir banka, 740 liralık alışverişi 12'ye böldüğünü ve aylık 44 lira ödeme alacağını mesajla müşteriye bildirerek, onayını istedi. Tüketici, ayda 44 lira ödeyerek 740 liranın 12 ayda bitmediğini bankaya sorduğunda, işin rengi ortaya çıktı. Banka, 740 lirayı 12 taksite böldüğünü, bunun için 6 ay boyu taksite ilave olarak 44 liralık ödemenin alınacağını söyledi. Kart sahibi teklifi kabul etmedi. Ama SMS'lere hesap yapmadan onay verenler de bulunuyor. Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, bankaların yeni hizmetmiş gibi görünen uygulamalarını 'şeytani inovasyon' olarak tanımladı. Kaya, "Yenilikler insanların işine yaraması için yapılır. Ama burada sadece bankalara yarayan iş geliştirme modeliyle karşı karşıyayız" dedi.
'VAMPİRLER VAR'
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bazı bankalar tarafından alınan kredi kapatma komisyonlarını eleştirerek, "Allah gözlerini doyursun bunların. Ben, bankacılık sistemi zarar etsin demiyorum ama her şeyin bir ölçüsü var. Bu noktada bıçağı kemiğe dayandıran bazı vampirler var" dedi. Konuyu geçen pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu'nda dile getirdiğini anlatan Çağlayan, Başbakan'ın konuyla ilgili yasal düzenleme yapılması için ilgili bakanlara talimat verdiğini söyledi. Çağlayan, "Buna bir tavan getirilmesi için yasal bir düzenleme yapılacak" diye konuştu.(TAKVİM)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler