FİNANS

Vakıfbank EFT saatleri ve ücretleri: Vakıfbank'dan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Vakıfbank EFT işlem saatleri, tüm kamu ve özel bankalarda olduğu gibi iş günleri ve mesai saatleri göz önünde bulundurularak düzenlenmiştir. Farklı bankalar arası para transferi olarak tanımlanan EFT işleminde, dikkat edilmesi gereken bir başka nokta ise EFT ücretleridir. EFT ücretleri, her banka tarafından farklı şekilde fiyatlandırılmaktadır.

Farklı banka kuruluşları arasında yapılan para gönderme işlemi EFT, aynı bankada yer alan farklı hesaplar arasında yapılan para transferi işlemi ise havale olarak tanımlanır. Temelde para transferi ihtiyacını karşılayan bankacılık ürünleri olan bu iki işlem, bazı noktalarda birbirinden ayrılmaktadır.

Vakıfbank EFT Saatleri

Vakıfbank’ta EFT (Elektronik Fon Transferi) işlemleri, iş günlerinde 08:30 ile 15:59 saatleri arasında, geç EFT işlemleri ise, yine iş günlerinde 16:00 ile 17:15 saatleri arasında yapılabilir. Geç EFT, saat 16:00 dan sonra yapılan para transferi anlamına gelmektedir.

Fakat Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 08 Ocak 2021 tarihinde uygulamaya koyduğu ve para transferlerinin 7 gün 24 saat yapılabilmesini sağlayan ödeme sistemi “Fonların Anlık ve Sürekli Transferi” yani FAST, Vakıfbank‘ta da kullanılıyor. FAST için belirlenen limitin üstüne çıkılmadığı takdirde 7 gün 24 saat boyunca para transferi işlemini gerçekleştirmek mümkün. Bu limitin üstünde para transferi işlemleri için ise Vakıfbank EFT saatleri içerisinde işlem yapmak gerekiyor.

Vakıfbank EFT Ücretleri

Vakıfbank EFT ücretleri, işlemin türüne ve tutara bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Bireysel müşteri için;

  • 1.000,01 - 50.000 TL arasındaki EFT işleminin şubeden transferi 3,11 TL,
  • 0-1000 TL arasındaki EFT işleminin İnternet/Mobil üzerinden transferi 1,55 TL,
  • 0-1000 TL arasındaki EFT işleminin ATM üzerinden transferi ise 5,44 TL’dir.

Vakıfbank’tan diğer bankalara para transferi ücreti, diğer bankalarda da olduğu gibi EFT ücreti adı altında alınmaktadır. Vakıfbank’tan başka bir bankaya para göndermek için bankaya gitmenize gerek yoktur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz ve akıllı telefonunuz varsa, Vakıfbank Mobil uygulamasını indirip, şubeye gitmeden, evrak imzalamak için kurye beklemeden kolayca Vakıfbank’ta hesap açabilir ve banka müşterisi olabilirsiniz.

Vakıfbank’tan başka bankalara para transferi yapmanız gerektiğinde, alıcının adı-soyadı, banka şubesi ve hesap numarası ya da alıcının adı soyadı, IBAN numarasını uygulamadan girerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Vakıfbank Havale Saatleri

Vakıfbank’ta havale saatlerini yazmadan önce EFT ile havale arasındaki farkı belirtmemiz gerekiyor. EFT, Vakıfbank’tan başka bir bankaya gönderilen para anlamına gelirken, havale ise aynı Vakıfbank şubesinin kendi içinde ya da yine Vakıfbank’ın bir başka şubesine gönderilen para anlamına gelir. Havale işleminde gönderenin ve alıcının hesapları Vakıfbank’ta olduğundan günün her saatinde havale yapılması mümkündür.

Vakıfbank İşlem Saatleri

Vakıfbank ile ilgili merak edilen konular arasında, hafta içi ve hafta sonu işlem saatleri bulunuyor.

Vakıfbank iş günleri mesaiye sabah 09:00 da başlıyor 17:00 da bitiriyor. Öğle molası 12:30 ile 13:30 saatleri arasında.

Vakıfbank hafta sonları hizmet vermez.

Vakıfbank’tan Yapılan EFT Kaç Dakikada Hesaba Geçer?

Vakıfbank’tan yapılan EFT, alıcı hesaba 5 ile 10 dakika arasında geçer. Şubelerin iş hacmine göre değişkenlik gösteren yoğunluğa bağlı olarak bu süre 30 dakikaya çıkabilir.

Vakıfbank EFT Limiti

Bankaların EFT gönderme limitleri farklılık gösterir. Vakıfbank’ta EFT gönderim limiti 200.000TL'dir. Fakat müşterilerin bankadaki işlem faaliyetleri baz alınarak EFT gönderim limitinde artış sağlanabilir. Özellikle ticari faaliyetlerde bulunan müşterilerin günlük EFT gönderim limiti çok daha yüksektir.

Vakıfbank’ta EFT gönderim limitini artırabilmek için, bankanın şubesine giderek bireysel müşteri hizmetlerine başvurmanız gerekmektedir.

Görüşme esnasında neden limit artırmak istediğinizi belirterek beyanınızı yazılı dilekçe ile sunmanız gerekir. Dilekçenizde neden limit artırmak istediğinize değinmeniz, onay açısından olumlu olacaktır. EFT gönderim limiti artırıldığında, EFT gönderme ücreti üzerinde de artış yapabilir. Eğer maaş hesabınız ya da bankayla ticari anlaşmanız varsa bu ücretlerden muaf olabilirsiniz.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler