FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vergi borcu yapılandırma 2020 başvurusu... Vergi yapılandırma hesaplama! Vergi borcu yapılandırma ödeme tarihi!

Mecliste yapılan görüşmelerin ardından vergi borcu yapılandırma Resmi Gazete'de yayımlanarak bu sabah itibari ile resmi olarak başladı. Binlerce vatandaş, vergi borcu yapılandırma ne zaman çıkacak araştırıyordu. Vergi prim borçlarından yararlanmak isteyen binlerce vatandaş, vergi yapılandırma hesaplama 2020 nasıl yapılır araştırıyor. Peki vergi borcu yapılandırma nasıl olacak, ilk vergi borcu taksiti nasıl ve nereye ödenecek? İşte vergi borcu yapılandırma 2020 hakkında tüm detaylar...

Vergi borcu yapılandırma 2020 başvurusu... Vergi yapılandırma hesaplama! Vergi borcu yapılandırma ödeme tarihi!

Binlerce vergi prim borcu olan vatandaş vergi yapılandırma ne zaman çıkacak sorusuna cevap arıyordu. Vergi yapılandırması çıktı mı, vergi yapılandırması son dakika gelişmeleri mecliste görüşmeler yapılamaya başlandığından bu yana araştırılıyordu. Mecliste yapılan görüşmelerin ardından vergi borcu yapılandırma Resmi Gazete'de yayımlanarak bu sabah itibari ile resmi olarak başladı. Binlerce vatandaş, vergi borcu yapılandırma ne zaman çıkacak araştırıyordu. Vergi prim borçlarından yararlanmak isteyen binlerce vatandaş, vergi yapılandırma hesaplama 2020 nasıl yapılır araştırıyor. Peki vergi borcu yapılandırma nasıl olacak, ilk vergi borcu taksidi nasıl ve nereye ödenecek? İşte vergi borcu yapılandırma hesaplama 2020 hakkında tüm detaylar...

VERGİ YAPILANDIRMA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları yeniden yapılandırılacak. Borçların 18 taksitle ödenmesinin önünü açan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşlar Resmi Gazete'deki haberin ardından vergi yapılandırma hesaplama 2020 nasıl yapılır araştırmasına girdi. Vergi borcu yapılandırma başvurusu nereden yapılacak sorusu bugünün en çok sorulan sorularından birisi oldu. Vergi yapılandırma başvurusu 2020 GİB üzerinden alınacak.

Vergi yapılandırması, gelir, kurumlar, katmadeğer, özel tüketim, motorlu taşıtlar, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini de kapsayacak.

RESMİ GAZETE'DEKİ DİĞER YAPILANDIRMALAR

Öğrenim kredisi borçları, kamunun kira alacakları ile TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları da yapılandırılabilecek.

Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırma kapsamında olacak.

Düzenlemeyle, 500 milyar liralık bir kamu alacağı yapılandırılmış olacak.

VERGİ YAPILANDIRMADAN NASIL YARARLANILACAK?

Vergi yapılandırma hangi tarihten itibaren başlıyor araştıran vatandaşlara 31 Ağustos 2020 sonrası borçlar kapsam dışı olacağını belirtelim. Vergi yapılandırma son başvuru tarihi nedir sorusunun cevabı olarak da Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yıl sonuna kadar başvuru yapılacak. İhtilaflı alacaklar da kapsama girmiyor. Vergi yapılandırma işlemi Gelirler İdaresi Başkanlığı'na (GİB) yapılacak.

VERGİ YAPILANDIRMA ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından vergi borcu yapılandırması yapmak isteyen binlerce kişi vergi yapılandırma nasıl yapılacak, vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılacak araştırmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve gümrüklere yapılacak ödemeler 2021 Ocak ayında, Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılacak ödemeler de şubat ayında başlayacak.

İSTİHDAM DÜZENLEMELERİ

Yasa, borç yapılandırmanın yanı sıra istihdama yönelik de önemli düzenlemeleri içinde barındırıyor.

Buna göre, Cumhurbaşkanı kararıyla, işveren prim desteği, prim teşviki, gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteğinin süresi 31 Aralık 2023'e, kısa çalışma ödeneğinin süresi ise 30 Haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.

1 Ocak 2019-17 Nisan 2020 döneminde işten çıkarılanlar ile kayıt dışı çalışanları, iş yerlerinde fiilen yeniden çalıştıran ve buna ek ilave istihdam sağlayan işverene nakti ücret desteği verilecek.

VERGİ YAPILANDIRMASI SON DAKİKA RESMİ GAZETE'DE

Binlerce kişinin merakla beklediği vergi yapılandırma yasalaştı mı sorusunun cevabı 17 Kasım tarihli Resmi Gazete'nin yayınlanması ile geldi ve kesinleşti. Uzun zamandır vergi affı nasıl yapılacak araştıran vatandaşlar, 2020 vergi yapılandırma sürecinin nasıl devam edeceğine dair araştırmalar yapıyordu. Vergi yapılandırma var mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlara vergi yapılandırmasının çıktığını ve yıl sonuna kadar başvuru yapılabileceğini belirtelim.

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de görüşülürken, vergi, SGK prim borçları ve KYK borçları gibi birçok borcun yapılandırılmasının ilk 10 maddesi kabul edilmişti. Vatandaşlar bu borçların yapılandırmasının resmen ne zaman başlayacağını araştırıyordu.

KYK borçları, Hazine alacakları, Kanunla, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezalarını kapsayan vergi borçları 17 Kasım 2020 tarihinden itibaren yapılandırılacak. Belediyelerin tasarrufuna bırakılan taşınmaz kiralamaları ve irtifak hakkı tesisinden kaynaklanan alacakları da yapılandırma kapsamına alındı. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırılabilecek. TOBB, TESK, Türkiye Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin aidat ödemeleri de yapılandırmaya dahil olacak. Yapılandırmayı esas alan tarih 31 Ağustos 2020 olarak belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumunca takip edilen 31 Ağustos'tan önce tespitleri yapılan ve yapılandırma son başvuru tarihine kadar kesinleşenler de yapılandırmadan faydalanabilecek.

VERGİ BORCU AFFI 2020 ÇIKTI MI?

TBMM'de yapılan görüşmelerin ardından vergi borcu yapılandırma 2020'nin yürürlüğe girmesi için vergi yapılandırması Resmi Gazete'de yayımlandı mı sorusunun yanıtı bu sabah itibari ile geldi. TBMM'de onaylanan kanun teklifi, Cumhurbaşkanlığı onayından sonra Resmi Gazete'de 17 Kasım 2020 tarihi itibari ile yayımlanmasıyla beraber yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından vergi borcu yapılandırma başvurusu işlemi GİB üzerinden giriş yapılarak yapılacak. Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki Hazine alacakları, madenlerden alınan devlet hakkı, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre takip edilen diğer alacaklar için de yapılandırmadan yararlanılabilecek. KOSGEB tarafından kullandırılan desteklerden kaynaklananlar ile aidat alacakları, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazları hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacaklar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, kalkınma ajanslarının il özel idareleri, belediye ve sanayi odalarından olan alacakları, Türk Standardları Enstitüsü hizmet bedeli alacakları da yapılandırma kapsamında yer alacak. Büyükşehir belediyeleri ile bağlı kuruluşlarının Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne olan borçları da yapılandırılabilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler