FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vergisiz bilgisayar / tablet başvuru sorgulama: Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu nasıl ve nereden sorgulanır?

Açık öğretim hariç tüm yükseköğretim öğrencilerini kapsayan bir uygulama dahilinde öğrencilere devlet onaylı vergisiz bilgisayar / tablet ve telefon satın alma desteği verilmektedir. 2023 yılının son aylarında yürürlüğe giren ve Resmî Gazete'de de yayımlanan karar doğrultusunda vergisiz bilgisayar / tablet desteği için başvurular başlamış ve gerekli şartları yerine getiren her öğrencinin başvuruları değerlendirilmeye alınmıştır.

Vergisiz bilgisayar / tablet başvuru sorgulama: Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu nasıl ve nereden sorgulanır?

İçindekiler

  • Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu nasıl sorgulanır?
  • Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu nereden sorgulanır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunan ve açık öğretim dışında bir yükseköğretim kurumunda okuyan öğrenciler, devletin başlattığı kampanya dahilinde vergisiz bilgisayar / tablet ve telefon satın alabilmek için destek alabilmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından takip edilen ve değerlendirilen başvuruların takibi de tıpkı başvurular gibi internet üzerinden yapılabilmektedir. Sadece teknolojik cihazları değil, 10 GB internet desteğini de içeren kampanya için başvurular internet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olan GSBBİZ isimli resmî portaldan yapılabilmektedir.

Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu nasıl sorgulanır?

Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu yapmak isteyen ve bu hakka sahip olan, aynı zamanda tüm koşullara uygun olan öğrenciler gsbbiz.gsb.gov.tr internet adresinden ya da GSBBİZ mobil uygulaması aracılığı ile başvuru yapabilmektedirler.

Aynı şekilde e-Devlete kişisel kimlik bilgileri, kimlik numaraları ve kişiye özel e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın uygulamasına ulaşılabilmekte ve başvurular buradan da gerçekleştirilebilmektedir.

Gerçekleştirilen tüm başvurular değerlendirilmekte ve uygun olan başvurular kabul edilmektedir. Genç Teknoloji Destek adı verilen kampanyanın takibi de portal üzerinden ya da e-Devletten yapılabilmektedir. Ayrıca başvuru şartları hem teknolojik cihaz satın alımında hem de 10 GB internet desteği için aynıdır.

Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu nereden sorgulanır?

Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu desteği ücreti 9.500 TL’yi geçmeyen cihazlar için geçerlidir. GENCİZBİZ adı verilen kampanya kapsamında yapılan başvurularda cihaz faturasından kişilerin yaş sınırına kadar çeşitli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlara uygun herkesin başvurusu değerlendirilir.
Başvuru durumu ve süreç internet üzerinden takip edilebilmektedir. E-devlet hesabından da başvuru sorgulaması yapılabilmektedir. Öğrenci başvuruları değerlendirilirken tüm şartlar kontrol edilmekte ve onay süreçleri aşama aşama gerçekleştirilmektedir.

Yaklaşık olarak 2 ay içinde belirtilen başvuru süreçleri, öğrencilik durumu, faturada yer alan bilgiler gibi farklı durumların onaylanması sonrasında sonuçlanır ve kişilere otomatik bilgilendirilme yapılır. Bilgilendirme ile birlikte vergi iadesi öğrenciden istenen IBAN numarasının olduğu hesaba yatırılır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler