FİNANS

Vodafone Türkiye'den kâr rekoru

Vodafone Türkiye, 357 milyon TL faiz ve vergi öncesi kârla rekor kırdı. Şirketin abonesi 18 milyona yaklaştı.

Vodafone Türkiye'den kâr rekoru

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, gerçekleştirdikleri büyüme ve tasarruf programının etkisiyle şirketin faiz, amortisman, vergi öncesi kârının (FAVÖK) 2011-2012 mali yılının ilk yarısı itibariyle 357 milyon lira ile tüm zamanların rekoruna ulaştığını ve şirketin Ocak 2009'da başladığı stratejik programdaki hedeflerin önünde gittiklerini söyledi.

Vodafone Türkiye'nin servis gelirleri, 2011-2012 mali yılının ikinci çeyreğini kapsayan Temmuz-Eylül döneminde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 24 artarak 1.2 milyar TL ile bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşırken, şirketin abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1.3 milyon artışla 17.8 milyon oldu.

Vodafone'un abone başına ortalama geliri (ARPU) söz konusu çeyrekte geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15.5 artışla 21.5 lira olarak gerçekleşti.

FVÖK ise Nisan-Eylül döneminde 8 milyon lira olurken, FAVÖK marjı da Nisan-Eylül arası 6 aylık dönemde yüzde 15.2'ye yükseldi.

Vodafone Türkiye'nin dün akşam gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Timuray, "2009 başı itibariyle STOPEX adını verdiğimiz çok fonksiyonlu bir proje çalışmamız var. Burada özellikle tasarruf projelerini icra ediyoruz. Bir taraftan büyüme bir taraftan tasarruf programının olumlu etkileriyle Vodafone Türkiye'nin Eylül 2011 ile sona eren 6 aylık dönemdeki FAVÖK seviyesi 357 milyon liraya ulaşarak tüm zamanların rekoruna ulaştı" dedi ve şöyle devam etti:

"Ocak 2009 başı itibariyle yeni bir stratejik programa başladığımızı söylemiştik. Bu uzun dönemli bir program. Hep programın önünde giden bir performansımız oldu. Bu programın arkasındaki yatırımın onayını alırken, varsayılan birtakım hedeflerin önünde gidiyoruz. Şu ana kadar geldiğimiz pazar konumundan ve performansımızdan memnun olduğumu söyleyebilirim."

Vodafone Türkiye'nin Nisan-Eylül'ü kapsayan altı aylık dönemde 8 milyon lira olarak gerçekleşen FVÖK'ünün de pozitife döndüğünü söyleyen Timuray, yılın ilk dokuz ayında şirketin yatırımlarının ise 689 milyon lira olduğunu kaydetti.

Vodafone Grubu içerisinde gelir bakımından sekizinci, müşteri sayısı açısından yedinci ve kullanılan toplam dakika olarak üçüncü konumda olduklarını söyleyen Timuray, Vodafone Türkiye'ye Eylül sonuna kadar 2.1 milyon net numara taşındığını kaydetti.

Akıllı telefon penetrasyonunda yüzde 10'lu seviyelere geldiklerini söyleyen Timuray, yıl sonuna kadar Vodafone markalı tableti Türkiye pazarına çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler