FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hane Plus'a yoğun ilgi

Ukra İnşaat’ın sektörde bir ilki gerçekleştirdiği Hane Plus kampanyasına tüketicilerden yoğun talep geliyor.

Hane Plus'a yoğun ilgi

Şubat ayında toplam 222 konutun satıldığı Hane Plus konutlarında Mart ayının ilk haftasında 84 konut sahibini buldu.

İstanbul’un gelişen bölgesi Esenyurt’ta inşa edilen 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekleri ile satışa sunulan Hane Plus kampanyasında konutların fiyatı 79 bin 400 TL ile 243 bin 700 TL arasında değişiyor. Aralık 2011 tarihinde teslim edilecek projede 5 bin lira peşinat ödemek yeterli.

Tüketiciler evlerini teslim almadan önce başka herhangi bir taksit ya da kredi ödemeyecekler. Kalan tüm borçlar ise evler teslim edildikten sonra, istenirse banka kredisi ile istenirse de Ukra İnşaat’tan 60 ay vadeli kredi ile ödenebilecek. Tüketiciler peşin alımlarda yüzde 15 indirim olanağına sahip olurken, banka kredisi ile alımlarda yüzde 10 indirim fırsatından faydalanabilecekler. Ukra müşterilerine ise yüzde 5 indirim fırsatı da sunuluyor. İkinci evi alana toplam bedel üzerinden yüzde 20 indirim yapılırken, arkadaşını-komşusunu getirenin üç taksitini de (3 bin TL’ye kadar) Ukra İnşaat ödüyor. Projeden 4 ev alana 1 ev Ukra’dan hediye.

Kampanya başladıktan sonra Ukra İnşaat call center’ına gelen telefonlarda ciddi artış yaşandı, günde ortalama bine yakın telefon geliyor. Kampanyada dikkat çekici nokta ise yurtdışından gelen talepteki yoğunluk. Ukra İnşaat CEO’su Kürşat Tuncel, kampanyanın tüketiciler nezdinde çok dikkat çektiğini, ancak yurtdışından gelen taleplerin hiçbir kampanyada olmadığı kadar çok olduğunu belirtiyor. Yurtdışındaki tüketicilerin özellikle İstanbul’un yeni gelişen bölgelerine ilgi duyduğunu, kampanyalarının konumu ve fiyatı itibariyle oldukça çekici olmasının bu talebi tetiklediğini vurguluyor. Yurtdışı satışları toplam satışların yüzde 33’üne ulaşmış durumda.

B ve C1 grubu için bugüne kadar hem konumu hem de fiyatı itibariyle cazip projelerin yetirince hayata geçmediğini de belirten Tuncel, Hane Plus projesinin bu açığı kapatmak üzere hayata geçirildiğini sözlerine ekliyor. Özellikle kadın tüketicilerin bu kampanyayı kaçırmak istemediği için yoğun ilgi gösterdiğini de belirten Kürşat Tuncel, 2+1 konutların daha çok talep gördüğünü, projede 2+1 konutlardan 16, 3+1 konutlarda ise sadece 34 konutun kaldığını söylüyor. Kampanyanın hedef kitlesi olan C1-B gelir grubunun fiyat ve ödeme koşullarına çok hassas olduğunu da belirten Kürşat Tuncel, Aralık 2011 de teslim edilecek konutların teslimden sonra kiralanmasıyla kredi taksitlerinin yüzde 65-70’inin kira bedeliyle ödenebilir hale geleceğinin altını çiziyor.

Kampanyada en çok 5000 TL peşin, teslimde banka kredisi kullanma seçeneği ilgi görüyor, bunu nakit alımlarda yüzde 15 indirim ve 4 ev alana 1 ev bedava seçenekleri izliyor. Ukra İnşaatın lansman fiyatlarına göre sağladığı prim oranı yüzde 40 ila 50 arasında değişiyor.

Express


En Çok Aranan Haberler