FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şok! Dev arazi elde kaldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın mülkiyeti Hazine’ye ait İstanbul Sarıyer’deki toplam 158 bin 497 metrekarelik arsası elde kaldı.

Şok! Dev arazi elde kaldı

Dün akşam düzenlenen açık arttırmaya Emlak Konut GYO ve Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret katıldı. Her iki firma da 1 milyar 451 milyon lira olarak belirlenen başlangıç fiyatını yüksek bularak ihaleden çekildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) Sarıyer İstinye Mahallesi’ndeki 6 parsel, 158 dönüm arsası elde kaldı. Turizm ve konut imarı bulunan arsa için Emlak Konut GYO ve Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret teklif vermişti. Dün akşam komisyon ile görüşen şirketler önce kapalı zarf ile tekliflerini sundu. Sonrasında açık arttırma bölümüne geçildi. Komisyon açık arttırmadaki taban fiyatı 1 milyar 451 milyon lira olarak belirledi. İhaleyi kazanmak için bu fiyatın en az 5 milyon lira üzerine çıkma şartı arandı. Ancak iki şirkette fiyatı arttırmadı ve ihale iptal oldu. ÖİB yetkililerinin verdiği bilgileye göre ilgili komisyon arsa için başka bir tarih belirleyecek ve yeniden teklifler alınacak.
BİR DAHA KATILIRIZ

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yaptıkları araştırmaya göre verilen teklifin yüksek kaldığını dile getirdi. Arsanın değerli bir lokasyonda olduğunu söyleyen Kurum, “Karşı taraf da bizim gibi fiyatı yüksek buldu ki teklif götürmedi. Aynı arsa için bir daha ihale olursa tekrar katılabiliriz” dedi. Poligon Tepeüstü’nün hemen karşısında bulunan ve Sabancı At Çiftliğine komşu olan arazi aynı zamanda Reşitpaşa’daki borsa binasının içinde bulunduğu arazi ile Şahintepesi olarak bilinen bölgeyi kapsıyor. Boğaziçi manzarasına sahip arsanın karşısında Emirgan Korusu, güneyinde Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, batısında Atlı Spor Kulübü, Borsa İstanbul ve İstinye Park AVM yer alıyor. Murat Kurum, daha önce yaptığı açıklamada emsal değeri 1 olan arsayı almaları durumunda konut, otel, restoran ve ticari yapacaklarını ifade etmişti. Arazi için bölge emlakçıları da 632 milyon dolarlık değer biçmişti. Söz konusu ihale için geçici teminat bedeli olarak 50 milyon lira, arsanın şartname bedeli için ise 50 bin lira ödendi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler