FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yeni bir adım atıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan TOKİ sosyal Konut projesiyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan, "Gerek konut gerek işyeri gerekse arsa noktasında yeni bir adım atıyoruz. İlk etapta bir milyon arsa planladık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Türkiye’nin dört bir yanında hangi bölgede ne kadar parsel, arsa ayıracağız, bunların çalışmalarını yaptı ve inşallah bunların teslimini de kura ile sahiplerine yapacağız" dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yeni bir adım atıyoruz

Son dakika: Azerbaycan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşın yoğun ilgili gösterdiği proje ile ilgili muhalefetin iddialarına cevap verdi. İşte son dakika haberinin detayı...

SORU: Konut fiyatlarında son dönemde yaşanan fahiş fiyatların önüne geçmek için Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesini hayata geçirdiniz, İlk Evim İlk İşyerim Projesinde bu hafta 25 Ekim’de temeller atılacak. Tabi vatandaşların yoğun ilgisi var ilk günden bu yana. Diğer yandan muhalefetin de bu konuya ilişkin projenin tamamlanamayacağı ve gerçekleşemeyeceği yönünde iddiaları var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

ERDOĞAN: BUNLARIN ÇALIŞMALARI YAPILDI

Bunlarda yalan dolan çok çok fazla. Zira şu an itibarıyla bizim sadece TOKİ’de bitirip sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı yaklaşık 1 milyon 170 bin. Yapılmakta olan demiyorum, bitirip de sahiplerine teslim ettiğimiz... Şimdi ise gerek konut gerek işyeri gerekse arsa noktasında yeni bir adım atıyoruz. İlk etapta 1 milyon arsa planladık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Türkiye’nin dört bir yanında hangi bölgede ne kadar parsel, arsa ayıracağız, bunların çalışmalarını yaptı ve inşallah bunların teslimini de kura ile sahiplerine yapacağız. Bunun gerçekleştirilememesi için, yapılmaması için hiçbir sebep yok. Çünkü bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri dahi ulaşamaz. Biz bunu yaptık. Eserimiz ortada. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Olay bu kadar basit.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler