FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tahincioğlu beş koldan harekete geçti!

Bomonti’de toplam 27 dönümlük bir arsaya sahip olan Tahincioğlu Gayrimenkul, bu arsa üzerine üçlü bir konsorsiyumla 600 milyon dolarlık bir karma proje yapacak.

Tahincioğlu beş koldan harekete geçti!

Kent Gıda’nın eski kortaklarından Tahincioğlu Gayrimenkul, daha önce Kozyatağı ve Göztepe’de Palladium ve Nidakule projeleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Şirket şimdi de Abdi İbrahim İlaç’tan Nezih Barut ve Mar Yapı’dan Münir Özkök ile Bomonti’ye de giriyor. Bomonti’de Ağaoğlu Grubu’nun hemen yanındaki parsele sahip olan firma, 6 ay önce Ağaoğlu’nun arsasını da satın alıp diğer parselle birleştirerek 27 dönümlük bir arsaya sahip oldu. Böylece bölgenin en büyük arsasına sahip olan Tahincioğlu Gayrimenkul, bu üçlü konsorsiyumla büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

30 ayda tamamlanacak
Arazinin Bomonti’nin en iyi lokasyonunda yer aldığını söyleyen Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım, “Burada iş ortaklarımız Abdi İbrahim İlaç’tan Nezih Barut ve Mar Yapı’dan Münir Özkök ile yaklaşık 600 milyon dolar değerinde karma kullanımlı bir projeye başlamayı hedefliyoruz. Konut, ofis ve ticari birimlerden oluşacak projeye 1 yıl içinde başlayarak, inşaatı 30 ayda tamamlayacağız” diye konuştu.

Finans Merkezi’ne de girecekler
Aynı konsorsiyumla Ataşehir’de inşa edilecek olan İstanbul Finans Merkezi ile de ilgilendiklerini belirten Çalım, “İstanbul Finans Merkezi’nin master planı yapıldıktan sonra Emlak Konut GYO 1. Etap 3. Bölge diye adlandırdığı bölgede, otoyolun kenarında, Mimar Sinan Camii’nin tam karşısında 53 dönümlük bir araziyi hasılat paylaşımı yoluyla ihaleye çıkardı. Dosya aldık, yakından ilgileniyoruz. İlk oturum 8 Ağustos’ta. İhaleyi aldığımız takdirde Finans Merkezi’nin hemen yanında yer alacak projenin 7 ay içinde ruhsatını alıp 1 yıl içinde başlamayı planlıyoruz. Burada otel, ticari birimler, ofis ve rezidanslardan oluşan karma yapılı bir proje yapılması mümkün” dedi.

İşte diğer projeler
Vatan gazetesinden Nihal Yuvacan’ın haberine göre Çalım, Tahincioğlu Gayrimenkul’ün diğer projelerini ise şöyle anlattı: Firmanın Kozyatağı’nda inşaatı devam eden ofis projesi Palladium Tower, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanacak. Toplam 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak projede 250 ila bin 300 metrekarelik ofisler bulunacak. Metrekare birim fiyatı 5 bin dolar olarak belirlenen Palladium Tower’ın şimdilik sadece yüzde 10’luk bir bölümü satışa çıkarılacak. Hatay’da Antakya’nın merkezinde 40 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip tek büyük AVM projesi Palladium Antakya ise 2013 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanacak. Levent’te Polo Garage’nin 5 bin 600 metrekarelik arsasında ise 20 bin metrekarelik kiralanabilir alanlı “Nidakule Levent” adıyla yeni bir proje geliştirecek olan şirket, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ptasarlayacağı bu proje için 6 ay içinde ruhsat alıp ilk kazmayı vurmayı planlıyor. 30 katlı olarak planlanan proje, tüm özellikleriyle “landmark” bir proje olacak. 18 ayda tamamlanması planlanan projenin yatırım bedeli ise 160 milyon dolar.

Hayata dokunan evler
Ticari gayrimenkulde büyümeye odaklandıklarını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım, konutta ise insanların hayatlarına dokunabilen, evlerinde olmasını istedikleri her şeyi görebildikleri, alışılmadık bir konsept üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Çalım, Seyrantepe ve Çengelköy’de 2013 yılı içinde konut projelerine başlamayı planladıklarını söyledi.

(Nihal Yuvacan/Vatan – Emlak Rotası)

<span style="font-size:11.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"">

Nidakule Göztepe’de Feng Shui esintisi

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler