FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

Makro Ekonomik Görünüm: Petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak altına talebin arttığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1108,46-1128,93 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,68 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı inşaat sanayi üretiminin yanı sıra ABD şubat ayı ÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1125 ons/dolar psikolojik seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1106,50 ve 1119,40 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1136,10 ve 1148,50 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler