FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın, getiride liderliğini sürdürdü

ANKARA (İHA) - Kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek reel getiri yüzde 6.11 ile Külçe Altın'da gerçekleşti. Yıllık olarak değerlendirildiğinde, finansal yatırım araçları en fazla reel getiri oranına göre Külçe Altın, Euro, Mevduat Faizi, Borsa Endeksi ve Dolar olarak sıralandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2006 yılı Kasım ayı Finansal Yatarım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıkladı. Buna göre, 2006 Kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek reel getiri ÜFE'ye göre yüzde 6.11 ile Külçe Altın'da gerçekleşti. 2006 Kasım ayında finansal yatırım araçlarından Külçe Altın, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6.11, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4.45 ile en yüksek oranda aylık reel getiri sağladı. Yatırım araçlarından Mevduat Faizi, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1.70, Borsa Endeksi yüzde 1.69 ve Euro yüzde 0.79 oranında yatırımcısına aylık reel getiri sağlarken, Dolar yüzde 1.31 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise Mevduat Faizi yüzde 0.12 ve Borsa Endeksi yüzde 0.11 oranında aylık reel getiri sağladı. Diğer taraftan Dolar yüzde 2.85 ve Euro yüzde 0.78 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Açıklamaya göre, finansal yatırım araçlarından Borsa Endeksi, üç aylık değerlendirmede ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri sağlarken, altı aylık değerlendirmede Mevduat Faizi, yıllık değerlendirmede ise Külçe Altın, ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri ile yatırımcısına kazandırdı. Borsa Endeksi, yatırımcısına üç ayda ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5.57, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1.55 oranında reel getiri sağladı. Aynı dönemde Mevduat Faizi'nin reel getirisi ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4.27, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0.30 olarak gerçekleşti. Altı aylık değerlendirmeye göre Mevduat Faizi'nin reel getirisi ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2.97, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2.38 düzeyinde. Aynı dönemde diğer yatırım araçları yatırımcısına kaybettirmiş ve Külçe Altın ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8.99, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9.52 oranlarıyla en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık olarak değerlendirildiğinde, finansal yatırım araçları en fazla reel getiri oranına göre Külçe Altın, Euro, Mevduat Faizi, Borsa Endeksi ve Dolar olarak sıralandı. ÜFE ile indirgendiğinde, Külçe Altın yüzde 28.15, Euro yüzde 5.04, Mevduat Faizi yüzde 3.61 oranında reel getiri sağlarken, Borsa Endeksi yüzde 0.69 ve Dolar yüzde 4.09 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise Külçe Altın yüzde 30.26, Euro yüzde 6.77, Mevduat Faizi yüzde 5.32 ve Borsa Endeksi yüzde 0.95 oranında yıllık reel getiri sağlarken, Dolar yüzde 2.51 oranında yatırımcısına kaybettirdi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler