FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın ikinci plana geriledi

İstanbul Altın Borsası’nda Salı günü 111 kg altın işlemi gerçekleşirken gümüşte ise işlem gerçekleşmedi.

Altın işlem miktarının 46 kg’ı T0, 35 kg’ı T1, 30 kg’ı T2 vadelere gerçekleşirken altın’da son işlem fiyatı 947.50 dolar/ons oldu. Altın, güne 959.10 dolar/ons’la giriş yaptı.

Açılışla beraber gevşeyen altın sonrasında Avrupa piyasalarında Euro/dolar paritesinin dolar lehine 1.3860 seviyesine çekilmesi ile 941.25 dolar/ons’a kadar geriledi. ABD piyasalarıda Euro/dolar paritesinin tekrar yükselişe geçmesiyle birlikte altın, 955.00 dolar/ons seviyesine sıçradı. Dün ABD’nin saygın kurumu Conference Board tarafından açıklanan tüketici güveni endeksinin son altı sene içindeki en büyük aylık sıçramayı kaydetmesi ile artan risk iştahı, yatırımcıların yine tercihlerini hisse senedi tarafında kullanmasına neden olurken, toparlanmakata olan altın’ ın artıya geçmesini engelledi. Pazartesi kapanışına göre ons’ta 6 dolar kaybeden altın, 952.31 dolar/ons son işlem fiyatı ile ucuz kurtuldu.

Gümüş. altın fiyatlarına parelel bir seyir gösteririken, platin ve paladyum fiyatları, düştükleri yerden kalkamadı. Altın yüzde 0.7, gümüş 0.9, paladyum 1, platin yüzde 1.4 oranında değer kaybetti. Bugün ABD’den gelecek konut sektörüne ilişkin verilerin olumlu açıklanması hisse senedi piyasalarını ateşleyecek bununla birlikte petrol stoklarında erime devam ederse 60 dolar/varil üstünde tutunan petrol fiyatları altın’ı omuzlayarak sert düşüşten koruyacaktır. Bugün itibariyle altın’ın 940 – 960 dolar/ons bandında seyretmesini
bekliyoruz. Bugün yalnızca ABD’den gelecek veriler emlak kredisi başvuruları, var olan konut satışları, konut fiyat endeksi ve petrol stokları."

(Troy Kıymetli Madenler)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler