FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Cam'a rekabet uyarısı

ANKARA(ANKA)-Rekabet Kurulu, Anadolu Cam ile ilgili soruşturmada ihlalin varlığı için yeterli bilgi ve belge olmaması nedeniyle ceza verilmesine gerek görmezken, şirkete rekabete aykırı davranışlardan kaçınması için yazı gönderilmesine karar verdi.

Rekabet Kurulu Başkan Vekili Tuncay Songör, Anadolu Cam ile ilgili soruşturma kararını açıkladı. Son gör, Rekabet Kurulu'nun 9 Mart 2006 tarihli kararı uyarınca Anadolu Cam Sanayi'nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ncı maddesini ihlal edip etmediğinin belirlenmesi amacıyla soruşturma açıldığını anımsattı. Bu soruşturma sonucunda, 5 Haziran'da Rekabet Kurulu'nca nihai kararın alındığını belirten Songör, kararı şöyle açıkladı:

"Mevcut bilgi ve belgeler ihlalin varlığını ortaya koymaya yeterli olmadığından ceza tertibine gerek bulunmadığına olbirliği ile, hakim durumda olan adı geçen teşebbüsün rekabeti kısıtlayıcı karar ve uygulamalardan kaçınması yönünde Başkanlık tarafından görüş yazısı gönderilmesine oybirliği ile gerekçeli karar daha sonra tebliğ edilmek üzere karar verilmiştir."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler