FİNANS

"Artık iyi haberler bile borsaya alıcı getirmiyor"

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) yaşanan düşüşe ilişkin, artık iyi haberlerin bile Borsa'ya alıcı getirmediğini söyledi.

Uskuay, yaptığı açıklamada, Borsa'da sert bir düşüş hareketi yaşandığını belirterek, Mayıs ayından bu yana İMKB'nin yaklaşık yüzde 20 oranında değer kaybettiğini söyledi.

Düşüşle birlikte İMKB'de işlem hacminin de gerilediğine dikkat çeken Uskuay, "İyi haberler göz ardı ediliyor. Kronik bir düşüş hareketi yaşıyoruz. Endeks hacimsiz bir şekilde düşmeye devam ediyor. Artık iyi haberler bile Borsaya alıcı getirmiyor" dedi.

FED'in büyümeye ilişkin olumlu gidişatı açıkladığını, ancak piyasaların buna tepkisiz kaldığını anlatan Uskuay, ABD'de açıklanacak büyüme rakamlarının FED'in açıklamalarını doğrulaması durumunda piyasaların belki bunu fiyatlayabileceğini ifade etti.

Uskuay, endeksin gerilemesinde yurt içinde yaşanan gelişmelerin etkisinin bulunmadığının altını çizdi.

Bu arada saat 15.00 itibarıyla İMKB Bileşik Endeksi 36.769,99 puana geriledi. Günlük değer kaybı yüzde 2,14'e ulaştı. Endeks bu seviyeyi son olarak geçen yılın Ocak ayında görmüştü.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler