FİNANS

A&T Bank, Libya'da gaza bastı

**Libya ve Türk hissedarların ortak girişimiyle Türkiye ile Libya arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla yola çıkan A&T Bank, Trablus 39. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na katılarak bu yolda bir adım daha attı.

**

20 - 30 Nisan 2010 tarihlerinde Libya’da düzenlenen Trablus 39. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı, Türk firmalarının Libya’daki iş hacmini genişletmesi ve farklı sektörlerdeki yeni yatırım alanlarını yerinde tespit edebilmeleri için önemli fırsatlar sundu.

Fuarda Türk Büyükelçisi Sayın Salim Levent Şahinkaya ve Libya Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Sayın Muhammed Ali El Huveyj tarafından da ziyaret edilen A&T BANK standına ilgi büyüktü. Sanayi ve ticarete yönelik ürünlerin çoğunlukta olduğu fuarda Libyalı iş adamları ve Libya devlet yetkilileri ile yeni iş olanakları ve ticaret fırsatları konuşuldu.

Komşu ülkeleriyle ticarette önemli bir konuma sahip olan ve Libya nüfusunun % 60’ının yaşadığı Trablus’ta Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen fuara 10 ülkeden katılım oldu. Fuarda, Türkiye’den 1844 m²’lik bir alanda 3 holde, aralarında Arçelik, Beko, Uğur Dondurucu, Turkuaz Seramik, Orkide yağları, Marsan gibi Türk firmalarının da bulunduğu toplam 53 firma içinde tek banka A&T Bank’tı.

A&T Bank ayrıca, 5-7 Nisan 2010 tarihleri arasında Trablus’ta gerçekleştirilen DEİK / Türk- Libya İş Konseyi Libya Heyet Ziyareti ve İş Konseyi Ortak Toplantısına da ana sponsor olarak katılmış, Türkiye-Libya arasındaki ticari bağları kuvvetlendirmek, potansiyel ve gelecekteki işbirliği olanaklarını değerlendirmek için Türk ve Libyalı işadamlarıyla bir araya gelmişti. Bu toplantıda A&T Bank’ın ana hissedarı Libya Foreign Bank Genel Müdürü Mohamed Najip H. El-Jamal da yaptığı konuşmada Türkiye’nin ekonomisinin gücünden, Türkiye ve Libya ilişkilerinin derin bağlarla bağlı olmasından umutlu olduklarını ve Türk yatırımcıların ülkesine yapacakları yatırımların artırılması için A&T Bank’ın sermaye artırımı konusunda çalıştıklarını, yakında müjdeli haberler vermeyi umduklarını söyledi.

Son dönemde Batı ile ilişkilerini yeniden geliştirme yolunda emin adımlarla ilerleyen Libya, gerek Türk gerekse yabancı yatırımcılar için geniş iş olanaklarına sahip. Yabancı yatırımcılar Libya’da önemli sanayi, teknoloji ve inşaat yatırımlarına yönelirken, Libyalı yetkililer, özellikle derin tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu Türkiye ve Türk firmalarına Libya’ya yatırım çağrısında bulunuyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler