FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BES fon tutarı 7 milyar 587 milyon TL oldu

Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilişkin veriler açıklandı.
Emeklilik şirketlerinin verilerine göre, 19 Haziran 2009 tarihi itibarıyla katılımcıların toplam fon tutarı 7 milyar 587 milyon TL, katılımcı sayısı 1 milyon 865 bin 40 oldu.
Açıklanan verilere göre, toplam katkı payı tutarı 6 milyar 90 milyon TL olurken, yatırıma yönlenen toplam tutar ise 5 milyar 888 milyon TL oldu. Toplam sözleşme sayısı da 2 milyon 64 bin 635 olarak açıklandı.
405 bin 950 kişiyle katılımcı sayısının en fazla olduğu emeklilik şirketi Anadolu Hayat Emeklilik olurken, katılımcıların toplam fon tutarının en fazla olduğu şirket 1 milyar 664 milyon 87 bin 229 TL ile Avivasa Emeklilik ve Hayat oldu.
BES, SSK veya Bağ-Kur gibi mevcut kamu sosyal güvenlik sistemlerini tamamlayıcı nitelikte özel emeklilik sistemi olup bu uygulamayla çalışanlar bu kurumlara üye olsalar bile özel emeklilik sistemine katılarak emeklilik günleri için ek gelir sağlayabiliyor. Sistem, bugüne kadar herhangi bir sosyal güvenlik şemsiyesine dahil olmayanlara ve çalışmayanlara da emeklilik güvencesi sunuyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler