FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa, 27 bin 200 civarında tutunmaya çalışıyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne satıcılı bir seyirle başladı.

Açılışta artan global kaygıların etkisiyle satıcılı seyir izleyerek 27120 puana kadar gerileyen Bileşik Endeks, 27200 civarında tutunma çabasına girdi.

Ulusal 100 Endeksi, ilk seansı 724 puan kayıpla 27.168 puandan tamamladı. Birinci seans kapanışı itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 2.59 oranında değer yitirirken, 450.731.647 TL'lik işlem gerçekleşti.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

ABD borsaları dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verilerinin beklentilerden çok kötü gelmesi ile yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verilerine ilişkin kaygıları artırması, bilanço dönemi öncesinde Alcoa'nın ve Intel'den gelen olumsuz şirket açıklamaları nedeniyle günü düşüşle tamamladı.

Bugün güne düşüş hareketi ile başlayan İMKB, vadeli ABD endeks kontratlarını, Avrupa borsalarını, petrol fiyatlarını ve ABD verilerini takip ediyor.

Bugün yurtiçinde açıklanan Kasım ayı sanayi üretimi verisinin ardından Avro Bölgesi büyüme ve ABD haftalık işsizlik başvuruları dataları bekleniyor.

Piyasada bugün temaslarına başlayacak IMF heyeti ve Ergenekon soruşturması ile ilgili gelişmeler de yakından izleniyor.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bugün açıklayacağı faiz kararı da piyasalar açısından önemli bulunuyor.

Yarın ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasalara yön vereceği tahmin ediliyor.

Acar Menkul Değerler Araştırma Müdürü Zeynel Abidin Balcı, piyasaya satış geldiğini, ancak 27000-27200 seviyesinde bulunan destek bölgesinin çalıştığını ifade etti.

Zeynel Abidin Balcı, destek seviyesinin çalışmasını, olumlu ve güzel bir gelişme olarak değerlendirdi.

Balcı, 27000-27200 destek bölgesinin üzerinde tepki alımınında gerçekleştiğini, ancak henüz alımların güç kazanmış durumda bulunmadığını söyledi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugün için destek seviyesinin üzerinde kalınmasını yeterli buluyoruz. 27000 seviyesinin altına gelirsek kısa dönemde çıkış trendi güç kaybedecek. Bu durumda 26500-26200 ve daha aşağı seviyeler gündeme gelebilir.

Bugün için dirençler 27800-28000 seviyelerinde bulunuyor. Bu bölgenin üzeri zor görünüyor. Ancak kırılması halinde, 28500 ile 28800 puan direnç olacaktır. Bugün daha çok tutunma çabasında geçecek diye düşünüyorum."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler