FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa, 35 binde kalma mücadelesi veriyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alıcılı açılışın ardından yönünü aşağı çevirdi.

Açılışta bu yıl gördüğü en yüksek seviye olan 35 bin 387 puana kadar yükselen Bileşik endeks, buradan gelen kar satışları ile 34 bin 700 bölgesine gevşedi.

Bu bölgeden gelen alımlarla tekrar 35 bin üzerine çıkan İMKB Bileşik Endeksi, birinci seansta, 43 puan artarak 35 bin 58 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.12 oranında değer kazandı. Birinci seansta işlem hacmi 1.017.966.602 TL oldu.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Cuma günü ABD borsaları Moody's'in ABD'nin görünümüyle ilgili olumlu yorumları uli Sears ve GAP'in beklentilerden iyi gelen bilanço rakamlarına rağmen General Motors ile ilgili spekülasyonlar nedeniyle günü düşüşle tamamladı.

Asya borsaları Kuzey Kore'nin nükleer deneme gerçekleştirmesi nedeniyle değer kaybederken, Nikkei en yüksek seviyelerden düşüşe geçse de, artıda kapanış yaptı.

Yurtiçinde, IMF ile Eylül ayında anlaşma yapılabileceğine yönelik beklentiler açılışta olumlu etki yaratsa da, vadeli ABD endeks kontratları ile Avrupa borsalarındaki satıcılı görünüm İMKB'nin de en yüksek seviyelerden kar realizasyonu ile karşılaşmasına neden oluyor.

Bugün ABD ve İngiltere'de piyasaların kapalı olması nedeniyle İMKB'de nispeten sakin bir seyir izlenmesi bekleniyor.

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Yunus Kaya, ABD'de Gaziler Günü,İngiltere'de ise bankacılık tatili nedeniyle piyasaların kapalı olmasının diğer ülke piyasalarının agresif hareketini engellediğini söyledi.

Yunus Kaya, piyasaların genelde dengede olduğu bir gün yaşandığına işaret ederek, "Türkiye borsası güne olumlu başlangıç yaptıktan sonra hafif satıcılı seyre dönüştü. Şu an itibariyle Avrupa'da açık olan Almanya ve Fransa borsalarının yüzde 1.5'a yakın ekside olması ikinci seansta İMKB'yi de etkileyebilir" şeklindekonuştu.

Araştırma Uzmanı Kaya, endeksin 35300 direncini aşmakta zorlandığının gözlendiğini kaydederek, geri çekilme yaşanması halinde, 34 bin 800 seviyesine kadar düşüş yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler