İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alım ağırlıklı açılışın ardından satış baskısıyla geriledi.
Açılışta 40367 puana yükseldikten sonra hızlı satışlarla 39700 seviyesine kadar gerileyen İMKB 100 Endeksi, bu bölgede tutunma çabasına girdi ve ilk seansı 39732.81 puan ile yüzde 1.48 oranında, 595.71 puan düşüşle tamamladı.
Birinci seansta işlem hacmi 451.356.300 YTL olarak gerçekleşti.
Dün ABD borsaları ABD Merkez Bankası'nın (FED) Beige Book raporunda ekonomik aktivitenin ülke genelinde yavaşladığını vurgulamasının etkisiyle günü düşüşle tamamladı.
Dün akşam açıklanan ve beklentilerden olumlu gelen enflasyon rakamlarının olumlu etkisi yurtdışı piyasalardaki olumsuz görünümün etkisiyle sınırlı kalırken, vadeli ABDendeks kontratlarının negatif bölgede bulunması ve Avrupa borsalarındaki düşüş hareketi İMKB'nin aşağı yönlü hareketinde etkili oldu.
Bugün ABD'de TSİ 15:15'te ADP istihdam verisi, TSİ 15:30’da verimlilik ve maliyet rakamı, TSİ 15:30’da haftalık işsizlik başvurusu ve TSİ 17:00'de açıklanacak ISM hizmet endeksi verisi açıklanacak. ABD'deki verileri yakından takipedileceği İMKB'de, Almanya’da TSİ 13:00’de açıklanacak Temmuz ayı fabrika siparişleri ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz toplantılarının sonuçları ile ECB Başkanı Jean-Claude Trichet'nin açıklamaları da izlenecek.
ABD'de yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin de piyasalara yön vermesi bekleniyor.