FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa'da yön arayışı devam ediyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne alıcılı bir seyirle başladı.

Açılışta gelen alımlarla bir miktar yükselen ve en yüksek 23.735 puanı gören endeks bir miktar satışla 23.500 civarına gevşeyerek, yatay seyre girdi.

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, 54 puan artarak 23 bin 507 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.23 oranında değer kazandı. Birinci seansta işlem hacmi 485.225.870 TL oldu.

Dün ABD borsaları önce konut başlangıçları ve bina ruhsatları verilerinin beklentilerden oldukça iyi gelmesi, ardından petrol fiyatlarındaki artış ile enerji hisselerine gelen alımlar ve teknoloji şirket hisselerinin bazı yatırım bankaları tarafından tavsiye edilmesinin etkisiyle yükselişle kapandı.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Asya piyasaları Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) daha fazla tahvil alacağını açıklaması ile güne yükselişle başladıktan sonra kazançların bir kısmını vererek kapanırken, ABD Merkez Bankası'nın (FED) mortgage ürünlerini alacağı paketin miktarını artırarak, piyasalara destek olacak yeni önlemler açıklayabileceği beklentileri ile olumlu bir havaya girildiği görülüyor.

Avrupa ve vadeli ABD endeks kontratlarındaki seyrin takip edildiği İMKB'de, bu akşam FED tarafından açıklanacak faiz kararı bekleniyor.

Bugün ABD'de TSİ 14:30'da Şubat ayı TÜFE verisi ve 4. çeyrek cari işlemler dengesi verisi açıklanacak.

Yurtiçinde IMF ve yerel seçimlere yönelik gelişmeler takipedilirken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı faiz kararı da önemli bulunuyor.

Deha Menkul Kıymetler Yatırım Uzmanı Süleyman Sabancı, en son dövizdeki hareketlenme ve TÜİK işsizlik oranlarının yurtiçi piyasaları tedirgin ettiğini kaydetti.

Süleyman Sabancı, yurtdışı borsalarındaki düşüşlerin son bulduğunun görüldüğüne değinerek, "Özellikle ABD tarafında toparlanma sinyalleri var. Bu hareket bizim piyasamızı az da olsa etkiliyor" dedi.

Yarın TCMB'nin faiz indirimi kararı alma olasılığının bulunduğuna değinen Sabancı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Faiz indirimi kararı borsaya olumlu yansıyabilir. Bunun dışında genel ekonomik gidişata bakıldığında, çok olumlu şeyler söylemek mümkün değil gibi görünüyor. Yurtdışı piyasalar bizim için belirleyici olacaktır. Yukarı yönlü hareketler para girişi olmadığı için çok sağlıklı olmuyor.

Endeks 24000 seviyesinin biraz üzerine çıkarak 24500'leri deneyip, tekrar aşağı sarkıyor. İşlem hacminde artış olması ve hareketin gerçek anlamda para girişi ile desteklenmesi halinde, 24500 bölgesinin üzerine çıkış yaşanabilir. Ancak şu an için piyasada böyle bir hava yok.

Genelde Nisan ayının 10'una kadar konsolide olmayan bilançolar tamamlanmış oluyor. Bundan sonraki dönemde hisse bazlı hareketler görülebilir. Benim tahminim endeksin tekrar 24500 üzerine çıkması için daha pembe bir tabloya ihtiyaç olduğu yönünde. TCMB faiz indirimi ve ABD ile Avrupa borsaarının biraz daha yükselmesi durumunda böyle bir görüntü oluşabilir. Önümüzdeki dönem için 24500 üzerine atabilirsek deneyeceğimiz bölge 24500 - 26000 bandı olacaktır. Ancak bu bölgenin üzeri çok fazla görünmüyor. Aşağıda ise 22700 ile 22800 ciddi anlamda destek."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler