FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dalgalı kura devam

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dalgalı kur sisteminden katiyen vazgeçmeyeceklerini belirterek, kura müdahale etmeyi asla düşünmediklerini söyledi.

Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen ''2005 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri, 2006 Yılı Hedefleri ve Beklentiler'' konulu toplantıda konuşan Unakıtan, Türkiye'nin cari açığı fazla olan bir ülke olduğunu belirtti.

Unakıtan, Türkiye'nin zaman zaman bazı problemler yaşadığını, Cumhuriyet döneminden önce de, 1980'li yıllarda da cari açık problemleri bulunduğunu belirterek, ''Cari açık, üzerinde durulması gereken önemli bir ekonomik problemdir'' dedi.

Kemal Unakıtan, ihracatta yapısal değişikliklere gitmek gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Öyle değişiklikler yapmamız lazım ki o sektörümüzü artık hiçbir şekilde ufak tefek rüzgarların sıkıntıya sokmaması lazım. Güven ve istikrarın mutlaka olması lazım. Bir yükselen, bir alçalan kur politikalarıyla bir yere varılmaz. Dalgalı kur sisteminden katiyen vazgeçmeyeceğiz. Kura müdahaleyi asla düşünmüyoruz. Merkez Bankası'nın bazı kur dalgalanmalarına karşı önlemleri hariç. Merkez Bankası, kendi kararını verir.''

Express


En Çok Aranan Haberler