FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dikkat!!! Piyasalara yeni bir fırtına geliyor

Merkez Menkul Değerler tarafından hazırlanan "Gün İçi Bülteni"nde şu tespitlere yer verildi;

"Tüm likidite tedbirlerine karşın dolar talebi halen yüksek seyrediyor. Gelişmiş ülke dolar talebini gösteren dolar endeksinde kritik 87.5 seviyesine yeniden yaklaşıldı. Gelişmekte olan ülkelerde ise yüksek dolar seviyelerinden halen uzaklaşmış değiliz.

S&P endeksi ise kader çizgisi olarak öngördüğümüz 830 seviyesine yeniden yaklaştı. Bu tabloya olumsuz global bankacılık performansı da eklenecek olursa, piyasalar 2008 yılının ikinci yarısında sıkça tanık olduğu kusursuz fırtınalardan birisiyle daha karşı karşıya kalabilir.

Vadeli S&P endeksinin 830'un altına gerilemesi, Dollar Index'in 87.5'i aşması, dolar/YTL kurunun yeniden 1.60'ın üzerine yönelmesi ve Citigroup öncülüğünde bankacılık sektör endeksinde bir bozulma yaşanması yeni bir kusursuz fırtınayı oluşturabilecek faktörler olabilir.

Son durumda:

S&P500 831,
Dollar Index 87.1,
Dolar/YTL 1.58,
Citigroup (açılış öncesi işlemlerde) yüzde 5 düşüşte.

Seviyeler kritik, önemli bir karar günü

Kusursuz fırtınanın İMKB'yi 22 bin 250 seviyesine sürüklemesi beklenebilir. Bu da bankacılık sektörü hisselerinde haftanın ilk günü bir benzeri yaşadığımız teknik boşlukları kapatma çabasının gözlenmesine neden olabilir ki, bu yöndeki bir çaba endeks açısından yeni bir dip arayışıyla bile sonuçlanabilir.

Kusursuz Fırtına: 1991 yılının Ekim ayında geçmişte görülmedik kadar kuvvetli bir fırtına, Massachusetts'in Gloucester sahilini vurmuştu. Üç ayrı fırtına tek bir fırtınada toplandığı için bu şekilde "Kusursuz Fırtına" olarak adlandırılmıştır. Atlas Okyanusu'nda fırtınanın yarattığı dalgaların boyu 30 metreye kadar ulaşmıştır."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler