FİNANS

Dış borsalar pek parlak değil

Dün ABD'de dataların ekonomik iyileşme yönünde umut vermemesi ve St. Louis FED Başkanı James Bullard'ın FED'in kasım ayında yapacağı FOMC toplantısında tahvil alım miktarını arttırması gerektiğini söylemesi, dolara satış ABD borsa endekslerine sert alış dalgası getirdi.

Ancak yüzde 1'e yakın yükselse de ilerleyen saatlerde Dolara gelen alışların ardından, sertleşen satışlarla bir ara negatife de geçen ABD borsa endeksleri dünü yüzde 0,3 civarında yükselişlerle kapattı.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.09, S&P 500 yüzde 0.18 değer kazandı. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 11.066-11.213 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.35 değer artışı ile 11.146 puandan tamamlandı.

Avrupa borsalarından Almanya'da yüzde 1.33, İngiltere'de yüzde 0.50, Fransa'da yüzde 1.31 değer artışı oldu.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 1.07 değer kaybı, Arjantin'de yüzde 0.39 değer artışı vardı.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, Asya tarafında Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı. Nikkei Endeksi, 50,23 puan (yüzde 0,54) değer kazanarak 9,426.71 puandan kapandı.

ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında yeni gündeki işlemler 24 puanlık değer artışı ile devam etmekte.

Avrupa borsalarının yeni güne bir miktar kayıpla başlamaları bekleniyor. Analistler, şirket değerlemelerine yönelik gergin atmosfer nedeniyle piyasada gün içinde oynaklıklar yaşanabileceğini de ifade ediyorlar.

IG Markets, FTSE 100'ün 17, Dax'ın 19 ve Cac-40'ın 24 puan düşüşle açılacağını tahmin ediyor.

Analistler ayrıca, bugün Güney Kore'de başlayacak G20 toplantısı öncesi döviz piyasasındaki gerilimler nedeniyle bir çok yatırımcınını ihtiyatlı hareket etmeyi tercih ettiğini de belirtiyorlar.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler