FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalarda son durum

**Avrupa’da borç krizinin yayılmasını önlemek amacıyla oluşturulması planlanan 750 milyar Euro’luk fona yönelik tartışmalar nedeniyle ABD borsaları dünü hafif düşüşle tamamlarken, Asya borsaları ise yataya yakın kapandı.

**

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.13 değer kazanırken, S&P 500 yüzde 0.13 değer kaybetti. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 11.350-11.392 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.17 değer kaybı ile 11.362 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.31 değer kaybı, Arjantin'de 0.99 değer artışı vardı.

Avrupa borsalarından Almanya'da yüzde 0.10, İngiltere'de yüzde 0.43 değer artışı, Fransa'da yüzde 0.04 değer kaybı oldu.

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda, ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında yeni gündeki işlemler hafif değer artışı ile devam etmekte.

Asya tarafında Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti. Nikkei Endeksi, 26,13 puan (yüzde 0,26) değer kaybederek 10,141.10 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının, AB'nin kurtarma mekanizmasının kredibilitesinidesteklmemek için girişimlerinin yatırımcılar arasında yarattığı olumlu havanın etkisi ile günü yükselişle başlamaları bekleniyor. Ancak, Çin'in haftasonu faiz artırımına gidebileceği haberlerinin piyasadaki bu olumlu havayı azaltabileceği de ifade ediliyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 15, Dax'ın 11 ve Cac-40'ın 5 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

Analistler, piyasada yaşanacak hareketlerin bir yıl sonu rallisinin başlangıcı olarak algılanmaması gerektiğini, son günlerde yaşanan oynaklığını bugünde devam edeceğini ifade ediyorlar.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler