FİNANS

Dolar kendisine yeni bir hareket alanı oluşturdu

Yurtiçi döviz piyasasında, ABD'de başkanlık seçimlerinin beklendiği gibi sonuçlanması ve belirsizliğin ortadan kalkması olumlu algılandı.

Bir banka yetkilisi, son 1.5 haftadır dolar/YTL kurunun yaklaşık olarak 1.4700-1.5500 bandına oturmuş göründüğünü ifade etti.

Yetkili, bir süredir piyasada 1.5000 seviyesinin altında müşterilerin geldiğini vurgulayarak, 1.5200-1.5300 bölgesinin üzerinde ise Londra kaynaklı satışlar ile aynı müşterilerin satıcı tarafına geçtiğinin görüldüğünü bildirdi.

Yurtdışı piyasalardaki gelişmelerin yurtiçi döviz piyasası üzerinde etkili olduğuna dikkat çeken banka yetkilisi, "ABD'de seçimlerinin beklendiği gibi sonuçlanmasının etkisiyle dolar/YTL kuru 1.5000 seviyesinin altına geldi. Daha sonra müşteri alımları ile yeniden 1.5000 bölgesinin üzerine çıkış yaşandığını gördük" dedi.

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Barack Obama, rakibi McCain karşısında net bir üstünlük sağlayarak ABD’nin ilk siyah başkanı oldu.

Seçim sistemine göre, bir adayın kazandığını duyurabilmesi için 270 seçici üyeye ulaşması gerekiyor. Obama Florida, Ohio, Virgina gibi kritik eyaletleri kazanarak 338 delege sayısına ulaştı ve ABD Başkanı olmak için gerekli 270 delege sayısını geçti.

İnterbank'ta gün içinde en düşük 1.4894, en yüksek 1.5228 seviyesini gören dolar/YTL kuru saat 11:30 itibari ile 1.5070-1.5153 civarında bulunuyor.

Yetkili, önümüzdeki dönemde dolar kotasyonlarının 1.4700 ile 1.5500 bandındaki hareketini sürdürmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.
Yarın İngiltere Merkez Bankası (BOE) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından açıklanacak faiz kararları, Cuma günü ise ABD'den gelecek tarım dışı istihdam verisi piyasalara yön verecek.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler