FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar, yükseldikçe kar satışlarıyla karşılaşıyor

Yurtiçi döviz piyasasında Anayasa Mahkemesi'nin türban kararının ardından AK Parti'nin değerlendirmeleri bekleniyor.

Yurtdışı piyasalardaki gelişmelerin de takip edildiği piyasada, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi önemli bulunuyor.

Bir banka yetkilisi, yurtiçi döviz piyasasında 1.2450 YTL seviyesine yakın bir bölgeden açılan doların, kurun yükseldiği yeri iyi bulan müşterilerden gelen satışla 1.2400 civarına yaklaştığını söyledi.

Yetkili, hala yabancıdan alım ilgisi göründüğüne dikkat çekerek, "Yurtiçindeki gelişmelerin yanı sıra, yurtdışında da bir miktar belirsizlik var. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı'nın dün yaptığı açıklamalardan sonra piyasalar gerilirken, 2-3 gündür kayıpların gözlendiği ABD borsalarında dün tam tersi yönde agresif hareket yaşandı" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin türban kararının ardından piyasanın AK Parti'nin bugün gerçekleştireceği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını beklediğini vurgulayan banka yetkilisi, AK Parti MYK toplantısından gerilim yaratacak bir haber çıkması halinde, piyasanın yeniden yukarı yönlenebileceğini söyledi.

Yetkili, bugün ABD'de tarım dışı istihdam verisinin açıklanacağına değinerek, "AK Parti MYK toplandıktan hemen sonra piyasalar tarafından önemli bulunan ABD tarım dışı istihdam verisi gelecek. Bu iki durum öncesinde sıkışık bir seyir izleniyor. Dolar/YTL kurunun 1.2450-1.2425 bandına çıktığı zaman genel olarak satış yediğini gözlüyoruz" diye konuştu.

Bugün ABD'de TSİ 15:30'da Mayıs ayı istihdam raporu açıklanacak. Tarım dışı istihdam rakamının 60 bin düşüşyönünde açıklanması bekleniyor.

Tarım dışı istihdam verisiNisan ayında 20 bin düşüş yönünde açıklanmıştı. İşsizli koranına ilişkin beklenti ise yüzde 5.1 civarında bulunuyor.

Çarsamba günü özel sektör ADP istihdam rakamlarının yüksek gelmesinin resmi tarım dışı istihdam verisinin yüksek gelmesine neden olabileceği ve böyle bir durumda uluslararası piyasalarda doların değerinin artabileceği kaydediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler