FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz, petrol ve siyasi risklerin etkisinde kaldı

Yurtiçi döviz piyasasının uluslararası piyasalarda yükselen petrol fiyatları ile yurtiçinden kaynaklanan siyasi risklerin etkisi altında kaldığı ifade ediliyor.

Bugün için fazla gevşeme yaşanması beklenmezken, dolar kotasyonlarının gün sonunda 1.2500 YTL bölgesinin üzerinde olabileceği tahmin ediliyor.

Denizbank Pozisyon Masası Bölüm Müdürü Cumhur Örnek, hafta başlangıcından bu yana yurtiçi döviz piyasasında yurtdışı kaynaklı alımlar gözlendiğini söyledi.

Cumhur Örnek, yabancı kaynaklı alımlarda yükselen petrol fiyatlarıyla artan enflasyon endişelerinin ve AK Parti kapatılma davası ile ilgili spekülasyonların iki ana neden olarak karşımıza çıktığını belirtti.

ABD ham petrol varil fiyatı bugün 130 doları görerek yenibir rekor kırdı.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını rekor kırmasının etkisi ile ABD'de endeks futureları eksiye geçti. Analistler, doların avro ve İsviçre Frangı karşısında son 4 haftanın, Japon Yeni karşısında da son 1 haftanın en düşük seviyelerine gerilemesinin de bu düşüşte etkili olduğunu vurguluyorlar.

Saat 15:50 sıralarında vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 10 puan kayıpla 12.840 puandan işlem görüyor.

Analistler yatırımcıların pozisyon almak için ABD'de bugün açıklanacak haftalık petrol ve petrol stokları verisini bekleyeceğini vurguluyorlar.

Örnek, bugüne bakıldığında döviz piyasasındaki düşüşlerin piyasa tarafından alım fırsatı olarak değerlendirildiğinin görüldüğünü ifade etti ve "Dolar/YTL kuru en yüksek 1.2495 seviyesini gördü" şeklinde konuştu.

Bankalararası piyasada maksimum 1.2510, minimum 1.2356 seviyesini gören dolar/YTL kuru şu anda 1.2433-1.2479 civarında bulunuyor.

Bugün için dolar/YTL kurunda fazla gevşeme yaşanmasını beklemediğini dile getiren Pozisyon Masası Bölüm Müdürü Örnek, gün sonunda 1.2500 YTL seviyesinin üzerinde bir kur görülebileceği görüşünü savundu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler