FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz piyasasında neler bekleniyor?

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,6150 TL, avronun satış fiyatı 2,0990 TL oldu.

Piyasanın kapanışı itibariyle Kapalıçarşı'da 1,6130 TL'den alınan dolar 1,6150 TL'den satılıyor. 2,0970 TL'den alınan avronun satış fiyatı ise 2,0990 TL düzeyinde bulunuyor.

Serbest piyasada önceki kapanışta 1,6090 TL olan dolar güne 1,6200 TL'den, 2,1000 TL olan avro 2,0850 TL'den başlamıştı.
Bir banka yetkisi, dolar/TL kotasyonlarının düne göre çok fazla hareketli olmadığını söyledi.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

Doların maksimum 1.62 TL seviyesine çıktığını ancak yönünün çok fazla görünmediğini ifade eden yetkili, "Hafta boyunca dolarda aşırı bir hareket beklemiyoruz. Dış kaynaklı datalar ve içeride yapılan ekonomik açıklamalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa piyasanın yatay hareket etmesini bekliyoruz. İndikatörler daha çok politikacılar tarafından yapılan açıklamalara odaklanmış durumda" dedi.

Piyasanın avro/dolar paritesini de takip ettiğine değinen yetkili, "Parite dün akşam saatlerinde 1.30 seviyesini test etti. Sonrasında ise 1.28 seviyesine yöneldiğini gördük. Ancak bu seviyede çok sağlam bir destek olduğu için çok fazla aşağıya gelmediğini görüyoruz" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde altın hareketlerinin de dolar bazında önem kazanacağını ifade eden banka yetkilisi, altın fiyatlarının 910 - 915 seviyesini gördükten sonra kar realizasyonunun geldiğini ve altının 890 seviyesine kadar gerilediğini kaydederek, "Ancak 900 seviyesinde çok sağlam bir destek bulunduğu için fazla aşağıya gitmediğini görüyoruz. Uzun vadede altının en iyi yatırım aracı olduğunu ve şu anda olması gereken seviyenin altında bulunduğunu düşünüyoruz. Altını bire bir etkileyecek gelişmeler petrol fiyatları, parite hareketleri ve Güney Afrika para biriminde yaşanacak gelişmeler olacaktır. Türkiye için düşünecek olursak dolar/TL paritesinin hareketleri altının Türk Lirası bazındaki fiyatını etkileyecek en önemli unsur olarak öne çıkıyor. Aşağı yönlü hareketlerin altın fiyatlarında çok etkili olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

Uluslararası piyasalarda en yüksek 905.17, en düşük 891.20'yi gören altın/dolar paritesi şu anda yüzde 903.45 civarında bulunuyor.

Banka yetkilisi, döviz piyasasının haftaya yatay başladığını ve genel anlamda yönü bozacak şok bir gelişme yaşanmadığını belirterek sözlerini tamamladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler