FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz piyasasında neler bekleniyor?

Yurtiçi döviz piyasası uluslararası piyasaları, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini ve avro/dolar paritesini takip ediyor.

Uzmanlar, bugün ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak karardan daha çok Hazine kağıtları ile ilgili gelişmeler ile avro/dolar paritesindeki seyrin piyasa üzerinde etkili olacağı görüşünde.

Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı faiz kararı bekleniyor.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

Bankalararası piyasada en düşük 1.6944, en yüksek 1.7127 seviyesini gören ortalama dolar/TL kuru saat 11:45 itibari ile 1.7037-1.7100 civarında. İnterbank'ta en iyi alış 1.7015, en iyi satış 1.7150 bölgesinde bulunuyor.

Bir banka yetkilisi, yurtiçi döviz piyasasının dün 1.7000 seviyesinden güne başladığını hatırlatarak, hem yurtiçinden hem yurtdışından gelen taleple dolar/TL kurunun 1.7150 üzerine kadar çıktığını söyledi.

Yetkili, dün yaşanan yükselişin ardından ABD'den gelen ev satışları verisi ile ruhsat alımları rakamlarının iyi gelmesinin, özellikle dışarıdaki olumlu havayı desteklediğini ve dolar/TL kurunun da kapanışa doğru 1.7100 bölgesinin altına doğru geldiğini anımsattı.

Banka yetkilisi, bu sabah olumlu havanın devamı ile birlikte 1.6950 seviyesinden güne başlayan dolar/TL kurunun, vadeli ABD endeks kontratlarının negatif bölgede bulunması ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde iki zayıflıkla beraber yukarı yönlü hareket ettiğini vurgulayarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Piyasada fazla işlem hacmi bulunmuyor. Ancak bizim gibi ülkelerdeki rahatsızlık, bizde de doların 1.7100 civarına kadar çıkmasına neden oldu. Teknik açıdan 1.7150-1.7100 seviyesi şu an için yukarı yönlü hareketlerde ilk direnç olarak göze çarpıyor.

TCMB faiz kararının yaklaşması ve piyasada 50-100 baz puanlık indirimin konuşulması, dolar gevşedikçe taleplerin artmasına neden oluyor, ki bunu da ciddi boyutta gördük.

Bugün ABD'den gelecek veriler ve FOMC'den gelmesi beklenen faiz kararından çok FED'in Hazine kağıtları ile ilgili davranışı önemli olacaktır.
Avro/dolar paritesinin hareketi de önemli. 1.3000 seviyesinin üzerinde kalınması, bizde oluşacak yukarı yönlü hareketlerde 1.7000 seviyesinin kırılmasını engelleyecek bir faktör olabilir."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler