FİNANS

Dünya Bankası: 2009, çok tehlikeli olmaya başladı

Dünya Bankası Başkanı Zoellick, ülkelerin çıkardığı canlandırma paketlerinin dünya ekonomisini rayına oturtmak için yeterli olmadığını belirterek, "2009 çok tehlikeli bir yıl olma yolunda ilerliyor" dedi.

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, ülkelerin çıkardığı canlandırma paketlerinin dünya ekonomisini rayına oturtmak için yeterli olmadığını belirtti.

Hükümetlerin bankacılık sistemlerindeki sorunları çözmek için çok çalışması gerektiğini kaydeden Zoellick, "çok geç kalınmış olarak, çok az şey yapılması" tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Zoellick, "2009 çok tehlikeli bir yıl olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.

Zoellick, daha önce yaptığı açıklamada dünya ekonomisinin İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez küçüleceğini söylemişti. Dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 1-2 oranında daralması bekleniyor.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler