FİNANS

Faiz analiz

Tahvil ve Bono Piyasası, alıcılı bir seyir izleyerek bir miktar gevşedi.

2 Şubat 2011 vadeli yarın valörlü kağıt şu anda 0.14 puan düşüşleyüzde 11.91 bileşik seviyesinde bulunuyor.

Uzmanlar, gösterge kağıdın mevcut koşullar altında yüzde 11.80 ile yüzde 12.00 bileşik bandında hareket edebileceğini, yurtdışındaolumlu gelişmeler yaşanması halinde ise faizin yüzde 11.50 bölgesine doğru harekete geçebileceğini belirtiyorlar.

Ata Yatırım Fon Yöneticisi Cem Tözge, bono piyasasında geçen hafta denemiş olduğu yüzde 12.00 bileşik seviyesinin altında güne başlangıç yapan gösterge faizin olumlu havanın devamıyla en düşük 11.87 seviyesini gördükten sonra, şu anda yüzde 11.91 civarında işlem gördüğünü bildirdi.

Cem Tözge, yurtdışından bağımsız olarak, IMF beklentilerinin desteklemeye devam ettiği piyasanın, Türkiye Cumhuriyeti MerkezBankası (TCMB) faiz indirim süreci de dikkate alarak, olumlu seyir izlemeyi sürdürdüğünü vurguladı.

Fod Yöneticisi Tözge, mevcut koşullarda yüzde 11.80 ile yüzde12.00 bileşik bandının hareket aralığı olarak gözüktüğünü ifade etti ve "Yurtdışındaki iyimserliğin artması durumunda ise, gösterge kağıt için önümüzdeki süreçte yüzde 11.50 seviyesi gündeme gelebilir" şeklinde konuştu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler