FİNANS

Faiz analiz

Tahvil ve Bono Piyasası hızlı aşağı hareketin ardından bir miktar kar satışı ile karşılaştı.

Bankacılar, aşağı yönlü hareketin devam edebileceğini ve gösterge faizde tek haneli rakamların görülebileceğini ifade ediyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi sürecinin devam edeceğine yönelik açıklamalarının olumlu etkilerinin yanı sıra, orta vadeli program açıklanacağına ilişkin beklentilerin de piyasalar üzerinde etkili olduğu belirtiliyor.

Bir banka yetkilisi, faizlerde çok hızlı aşağı hareketin sonrasında hafif kar satışı ile birlikte bir miktar çıkış gözlendiğini belirtti.

Yetkili, yine de gösterge faizin tarihi seviyelerine çok yakın yerlerde bulunduğuna dikkat çekerek, "Bize göre piyasada işe yarar bir orta vadeli program açıklanacağına yönelik bir beklenti bulunuyor. TCMB'nin tutumu da faizlerin aşağı gelişinde etkendi" şeklinde konuştu.

Beklentilerinin gösterge kağıtta tek haneli faizlerin görülebileceği yönünde olduğuna işaret eden banka yetkilisi, "Hazine'nin vadesini uzatmasını bekliyoruz. Hazine 7 veya 10 yıl vadeli borçlanmaya gidebilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler