FİNANS

Faiz indirimi beklenmiyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 14 Ağustos Salı günü yapacağı toplantıda faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Piyasa analistleri Merkez Bankası'nın bu ay düzenleyeceği PPK toplantısında faiz indirim kararı alınmasını beklemezken, en erken indirim beklentisi Ekim ayı olarak görünüyor.

Foreks'in düzenlediği anket sonucunda, ankete katılan 12 analistin tamamı 14 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek toplantıda indirim kararı alınmayacağını tahmin ediyor.

Ankete katılan 11 analist en erken indirim kararının Ekim ayında alınacağı tahmininde bulunurken, 1'i Kasım ayında indirim kararı alınacağı görüşünü savundu.

Geçen ayki ankette en yakın indirim beklentisi Ağustos olmuştu.

PPK, bu yıl gerçekleştirdiği 7 toplantıda TCMB bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Repo-Ters Repo Pazarı'nda uygulanmakta olan kısa vadeli faiz oranlarının sabit tutulmasına karar vermişti.

2006 yılındaki 20 Temmuz toplantısında faiz oranlarını 0.25 puan artıran Kurul, o tarihten bu yana kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Buna göre gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 17,50, borç verme faiz oranı da yüzde 22,50'de kaldı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler