FİNANS

"Faiz indirimi Ekim'den önce olmaz"

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreği güçlü bir büyüme gösterdiğini belirtti. Yılın ilk çeyreğinde iç talepte zayıflama gözlenirken, ihracattaki artışın büyümeyi sürüklediğini belirten JP Morgan, bunu yanı sıra seçimler öncesinde kamu talebinde bir artış yaşandığına da dikkat çekti.

Seçimler öncesinde hükümetin, kamu harcamalarını artırdığını belirten JP Morgan, bunda yıl içinde yapılması gereken harcamaların seçimler öncesine çekilmesinin etkili oldunu belirtti. Harcamaların öne çekilmesi nedeniyle, yılın ikinci yarısında yeni hükümetin bu harcamaları dengeleyecek bir politika izlemesi gerektiğini ifadeeden JP Morgan, yeni hükümetin kamu harcamalarını sıkılaştıracağını düşünüyor.

JP Morgan, TCMB'nin de politik alandaki belirsizliğin ortadan kalkmasının yanı sıra yeni hükümetin yılın ikinci yarısında kamu harcamalarını sıkılaştırdığını görmek istediğini belirtirken, TCMB'nin Ekim ayından önce faiz indirimine başlamayacağı görüşlerini sürdürdüklerini de vurguladı.

İHA

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler