FİNANS

Faiz indirimi takip edilecek

Yatırımcılar bu hafta zedelenen yatırımcı iştahının onarılmasına ve piyasalarda sukunetin yeniden geri gelmesine yönelik işaretlere odaklanırken, ayrıca FED’den olası faiz indirimi sinyallerini de takip edecekler.

Cuma günü açıklanan ve dört yıldan bu yana ilk kez gerileyen ABD ekonomisinin istihdam üretme yeteneğinin, her ne kadar resesyon endişelerini beraberinde getirmiş olsa da, aslına bakılırsa FED’in 18 Eylül’de yapacağı para politikası toplantısından bir faiz indirimine gidebileceği beklentilerini de güçlendirdiğini düşünüyoruz. 18 Eylül’e kadar ekonomide durgunluğa işaret eden her makro data faiz indirimi hayallerini bir adım daha öteye taşıyacak gibi algılanabilir. Faiz indirimi durumunda ise gelişmekte olan ülkere yönelik fon akışında hızlanma yaşananabilir.

Bu hafta takip edilecek önemli indikatörler arasında Perşembe günü açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları ve Cuma günü ilan edilecek perakende satış verileri olacaktır.

FED başkanı Bernanke’nin Salı günü global finansal dalgalanmaya yönelik yapacağı konuşma ve aynı gün ECB başkanı Trichet’nin Brüksel’deki AB Parlemantosundaki temasları takip edilecek diğer geliişmeler arasında yer alıyor.

Piyasaların Cuma günü ABD ve Avrupa piyasalarında bozulan moraller ve beraberinde gelen sert satışlar nedeniyle ayrıca JPY’nin 114’ün altında daha fazla değer kazanmasının etkisiyle haftaya tedirgin ve aşağı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor. Günlük bazda 48,600 seviyesi destek görevini korurken bu seviyenin altında satış baskısı artacaktır. Daha sonraki destek 48,000’de bulunuyor. Haftalık bazda dstek seviyesi ise 47,000 seviyesinde bulunuyor.

Döviz piyasasında dolar kurunun haftalık bazda 1,2920 ve 1,3300 aralığuında seyretmesi öngörülürken gösterge bileşiklerin FED’den gelecek olası iyimserliğe bağlı olarak bu hafta %18,00’in altını test etmesi muhtemel görünüyor. Haber akışının olmaması haline %18,00-%18,50 aralığındaki hareket devam edecektir. Haftanın ilk günü %18,15-%18,50 arasında hafif yukarı yönlü seyir oluşabilir.
10/09/2007

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler